Healthy Materials Lab’dan “Malzeme Sağlığı: Tasarım Sınırları” Kitabı

Parsons School of Design, Healthy Materials Lab tarafından yayınlanan "Material Health: Design Frontiers" kitabı malzeme dünyasında sağlığın karmaşık ve çoklu anlamını keşfediyor.

Mimarlık ve tasarım alanında bugünün küresel şartlarına cevap verebilen yenilikler nelerdir?

Malzeme sağlığını anlamak ve ön planda tutmak herkes için daha sağlıklı bir gelecek yaratır. Yapılı çevrenin tasarımı için beraberce yeni yollar bulabilirsek bizi parlak bir gelecek bekliyor.

Gezegenimize ve insanlığa tehdit oluşturan temel sorunların farkında olmak yapma ve öğretme şeklimizi nasıl değiştirir?

Bu yayın, “Material Health: Design Frontiers” sempozyumunda çıkan fikirleri pişirerek malzeme dünyasında sağlığın karmaşık ve çoklu anlamını keşfediyor. Tasarım, sağlık, malzeme, iklim değişikliği, çevresel adalet gibi geniş bir yelpazeden insanları bir araya getirerek malzeme sağlığı alanının derinlerine dalıyor.

Derleme, hızla gelişen malzeme sağlığı alanını şekillendiren kritik noktaları incelemek üzerine bir platform sağlıyor. Malzeme yeniliklerine parmak basıyor, yeni ve uzun süreli problemleri toplu araştırma ve uygulamalarla inceliyor, mimarlık ve iç mimarlık eğitiminde ve pratiğinde gerekli değişiklikleri sorguluyor.

Makalelerde sunulan özgün bakış açıları, mimarlık ve tasarımda uygun alternatifler ve yeni yollar gösteriyor. Bu kitap, çok disiplinli bir yönden tasarımın geleceğini nasıl şekillendirdiğini ve gelecek yılların toplumlarımızı, gezegenimizi ve türümüzü tehdit eden hayati sorunları iyi anladığımız takdirde ne kadar değişeceğini anlatıyor.

Detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Etiketler

Bir yanıt yazın