Haydarpaşa’da Tık Yok!

İstanbul'da kent gündemini yıllardır meşgul eden Haydarpaşa Kentsel Yenileme Projesi yerinde sayıyor.

Zaman zaman basında yer alan haberler konuyu sürekli sıcak tutsa da, projeyle ilgili olumlu veya olumsuz herhangi bir gelişme henüz ufukta görünmüyor. Binanın işlevinin ne olacağı konusu hala tartışılırken ve binanın çevresi için çeşitli projeler ortaya atılırken, tren istasyonuna ulaşan anahat tren seferleri durduruldu bile…

Arkitera olarak, 2005 yılında projenin mimarı Şefik Birkiye ile bir söyleşi gerçekleştirmiştik. Birkiye, söyleşide kendilerine projenin 2004 yılında teklif edildiğini, birkaç alternatif üzerinde çalıştıklarını ve başkalarının da proje yapıyor olabileceğini söyleyerek, tasarladıkları 7 gökdelenli projenin detaylarını bizimle paylaşmıştı.

Aradan geçen zaman içerisinde projenin ne şekilde geliştiğini öğrenmek üzere, Şefik Birkiye ile tekrar iletişime geçtik. Aldığımız cevap projede değişiklik olmadığı, devletin şu an için konuyla ilgili herhangi bir tavrı olmadığı yönünde. Birkiye’nin ofisinden aldığımız bilgiye göre, 7 yıl önce yaptıkları ilk tasarımlarda değişiklik olmamış, bu nedenle yeni bir söyleşi yapmaya gerek görmediler.

2005 yılında Şefik Birkiye ile yaptığımız söyleşiyi buradan inceleyebilirsiniz.

Haydarpaşa Yenileme Projesi konusunda paylaştığımız tüm haberlere bu etiketi takip ederek ulaşabilirsiniz.

Birkiye ve ekibinin tasarladığı proje ise bu linkte yer alıyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın