‘Haydarpaşa otel olmayacak’

Haydarpaşa Garı'nın otel ve alışveriş merkezi dönüştürülmesine karşı bir araya gelen "Haydarpaşa Dayanışması" bugün gara sahip çıkmak için eylemdeydi.

Haydarpaşa Garı’nın tren seferlerine kapatılması girişimlerine ve otel yapılması projesine karşı birçok kurumun bir araya gelerek oluşturduğu Haydarpaşa Dayanışması bugün yaptığı eylemle gara sahip çıktığını açıkladı.

“AKP Haydarpaşa’daki ortak akla saldırıyor”
“Haydarpaşa Dayanışması” adıyla yapılan eyleme, Sanatçılar Girişimi, Kadıköy Kent Konseyi ve TKP destek verdi. Saat 18.00’da Kadıköy iskelesi önünde toplanan yüzlerce kişi buradan Haydarpaşa Garı’na bir yürüyüş gerçekleştirdi. Yürüyüşün ardından garda yapılan açıklamada ilk olarak Sanatçılar Girişimi adına tiyatro sanatçısı Orhan Aydın söz aldı.

15 milyonluk İstanbul’da bugün bir araya gelenlerin gara sahip çıkma iradesi gösterdiğini ve gelmeyenleri de temsil ettiğini belirten Aydın, Haydarpaşa Garı’nın sadece İstanbul için değil bütün dünya için önemli bir miras olduğuna dikkat çekti.

AKP’nin Haydarpaşa garında somutlanan ortak akla saldırmak için saldırılarda bulunduğunu belirten Aydın, aklına her geleni yapan iktidarın Moda’dan Salacak’a kadar olan alanı, uluslararası sermayeye peşkeş çekmek istediğini dile getirdi.

AKP’nin talan politikalarına karşı Sanatçılar Girişimi olarak mücadele edeceklerini vurgulayan Aydın, herkesi gara sahip çıkmaya çağırdı.

“Sonuna kadar mücadele edeceğiz”
Aydın’ın ardından söz alan Mimarlar Odası Başkanı Eyüp Muhcu ise, “Haydarpaşa Dayanışması” adına hazırlanan ortak basın açıklamasını okudu.

Haydarpaşa Garı’nın kentsel sit alanı olduğunu vurgulayan Muhcu, AKP’nin 2004 yılından beri hukuk kurallarını açıkça çiğneyerek burayı ticaret ve turizm alanına dönüştürmeye çalıştığını ifade etti.

Bu sürecin hukuk ve şehircilik bakımından birçok çılgınlık içerdiğine değinen Muhcu, çılgınlıkların trenleri durdurma aşamasına kadar vardığına işaret etti.

Haydarpaşa’da çılgınlıklara ve oldu bittilere izin vermeyeceklerini belirten Muhcu, sonuna kadar mücadelelerini sürdürmeye kararlı olduklarını söyledi.

Etiketler

Bir yanıt yazın