Haydarpaşa Garı’nın Sosyal Medyada Yankıları…

Anadolu'nun İstanbul'a açılan kapısı Haydarpaşa Garı'ndan dün gece saat 23:30'da son tren seferi yapıldı. 2010 yılında yangına maruz kalan bu tarihi gar artık yolcularına ev sahipliği yapamayacak.

Senelerin yaşanmışlıklarına şahit olan bu görkemli yapının kaderi ne olacak dersiniz?


Kaynak: Radikal

Geçtiğimiz günlerde İBB tarafından onaylanan Koruma Amaçlı Nâzım İmar Planı’na göre tarihi gar “Kültürel Tesis, Turizm Konaklama” alanı olarak işlevini sürdürecek. Önceleri bu alana yönelik yarışmalar da düzenlenmiş olup, elde edilen projelerin hiçbiri uygulanmamıştı. Şimdileri ise “kruvaziyer liman” önerisi getirilerek, Harem Otogarı’ndan Kadıköy Moda’ya kadar olan kısım dev bir turizm ve ticaret merkezi haline getirilmesi düşünülüyor. Akıllara hep gökdelenler altında barınan “AVM mi olacak?” sorusu geliyor.

Anadoluyla İstanbul’un bağlantısını sağlayan gar, Yeşilçam filmlerinin gözde mekanı olmuştu. Cüneyt Arkın ve Filiz Akın’ın başrollerini oynadığı 1964 yapımı “Gurbet Kuşları” filminin son sahnelerinde Haydarpaşa Garı’nın o hareketliliği ve canlılığı hissediliyor.

2010 senesinde Erdem Dilbaz’ın yürütücülüğünde gerçekleşen “Yekpare” isimli çalışma da Haydarpaşa Garı’nın büyülü ve cezbeci güzelliğini gözler önüne sermişti.

Tarihi gar yabancı markaların reklam filmlerinin de gözde mekanı olmuştu. Bunlardan biri 2009 yılında çekilen Chanel’in “Chanel N°5” parfüm reklam filmi…

Haydarpaşa Garı’nda herkesin bir yaşanmışlığı vardır. Peki bu durumun sosyal medyada yankıları nasıl oldu? Haydarpaşa Garı hakkında neler düşünüyorlar?

@sznglr
Tren garı dediğin eski orjinal kalmalı, dokusuyla kokusuyla yaşamalı… İnsanların görmeyi sevdiği bu…

@lokummm
Küçüklüğümden beri Haydarpaşa Garı’nın içine girilebilen, içinde koşulabilen gerçekten yaşayan bir yer olması mucizevi gelirdi…

@turananil
Haydarpaşa’nın çatısının yanmasının sebebi ne olabilir? Restore edilecek çatıdan yeni bir restorant yaratma fikri mi?

@HulyaYildiran
Haydarpaşa’dan ne istiyorlar? Yeni bir şey yapmak için illa eskileri yıkmak, yok etmek mi gerek? İstanbul’u “yenilemek” böyle olmamalı!

@lovewhiteshark
Şehirler arasına kapatılan Haydarpaşa Garı’ndaki büfeler artık bomboş insan üzülüyor daha dün cıvıl cıvılken şimdi sinek avlıyorlar buruk içim…

@senaksoy
En guzel anılarımın olduğu Haydarpaşa bugün kapatılıyor, anılar da beraberinde yok oluyor

@AlperTurgut01
Haydarpaşa Garı da son trene binip gitseydi keşke…

@HalideGunel
#Haydarpasagari Restore adı altında bir güzel tahrip edilecek, çok yazık.

@himhili
Maça giderken Karaköy’den vapura binip Haydarpaşa’da inip trene koşturmak yok artık. #haydarpasagari

@Pos3idonic
Haydarpaşa gerçekten yanıyor :/

@nuryazgan1
Tarihe Not: Haydarpaşa Garı’ndan kalkan son tren.. Herşey emeğin olacak!…

@tturenc
Şimdi Haydarpaşa ranta feda edilecek. Bugün rantın üzerinde hiçbir değer yok. Türkiye’nin sembolü olan Haydarpaşa kim bilir ne olacak.

@AydilgeSarp
Kar, her türlü çirkinliği güzele boyuyor. Ama unutkanlığı da getiriyor. Haydarpaşa Garı, karların altında veda ediyor, kimsenin kılı kıpırdamıyor

@safakpavey
Haydarpaşa Garı’nda bir yangınla başladı geçmişi lime lime etmek… Şehrin tarihi yok edilerek geleceği kurulabilir mi?

@_sezosh_
#Haydarpaşa’yı sonunda yaktınız, kapattınız. Ama anılarını silebilecek misiniz?

@ozyworld
#HaydarPasa garı bir tarihtir, 2 yıl kapatılarak silinmez belleklerden… AVM ve otel için başka kapıya lütfen

Etiketler

Bir yanıt yazın