Hayalimdeki Adana Proje Yarışması’nın Jürisi İlk Toplantısını Yaptı

Çukurova Genç İşadamları Derneği'nin (Çukurova GİAD), 25 Aralık 2012 tarihinde lansmanını gerçekleştirdiği, toplam 10 bin TL para ödüllü "Hayalimdeki Adana Proje Yarışması"nın jürisi ilk toplantısını yaptı.

Çukurova GİAD Başkanı Ömer Faruk Sakarya, bu yarışma ile geleceğe not düşmek istediklerini belirterek, “Katılımcıların dünya kenti olması gereken Adana’yı ortaya koymalarını istiyoruz” dedi.

Çukurova Genç İşadamları Derneği’nin (Çukurova GİAD), 25 Aralık 2012 tarihinde lansmanını gerçekleştirdiği, toplam 10 bin TL para ödüllü “Hayalimdeki Adana Proje Yarışması”nın jürisi ilk toplantısını yaptı. Çukurova GİAD Başkanı Ömer Faruk Sakarya, bu yarışma ile geleceğe not düşmek istediklerini belirterek, “Katılımcıların dünya kenti olması gereken Adana’yı ortaya koymalarını istiyoruz” dedi.

Çukurova GİAD’ın kentin tanıtımı ve gelişimi amacıyla hayata geçirdiği projelerden biri olan “Hayalimdeki Adana Proje Yarışması” Jürisi, Çukurova GİAD Yönetim Kurulu üyeleri ve yarışmanın proje ekibi olan dernek üyelerinin de katılımıyla ilk toplantısını yaptı. Seyhan Otel’deki toplantıda konuşan Çukurova GİAD Başkanı Ömer Faruk Sakarya, yarışmanın takvimini de hatırlattı. ‘hayalimdekiadana.com’ internet sitesinden veya dernek merkezine elden yapılabilen başvuruların 18 Nisan’da sona ereceğini kaydeden Sakarya, toplam 10 bin TL ödüllü yarışmaya katılan projelerin jüri tarafından 29 Nisan-17 Mayıs tarihlerinde değerlendirileceğini, 21 Mayıs’ta da ödül töreni ile yarışmanın sonlandırılacağını söyledi. Yarışmayı Adana’nın geleceği için önemsediklerini bildiren Sakarya, şöyle konuştu:

“Bu yarışma ile katılımcıların önümüzdeki dönemde dünya kenti olması gereken Adana’yı ortaya koymalarını istiyoruz. Hedef kitlemiz yolu bir şekilde Adana’ya düşmüş, başka kentlerde doğmuş, ancak, şu an Adana’da yaşamakta olan insanlar yada Adana’da doğup, büyüyüp, şu anda başka kentlerde yaşayan Adanalılar. Üniversitede okuyan Adanalı veya Türkiye’nin değişik şehirlerinden gelen genç beyinlerimiz. Adana ile hem mevcut, hem gelecekle ilgili bir vizyon koymak istiyoruz. Yarışma çok güzel bir zamanda sonuçlanacak. Çünkü önümüzde seçim süreci var. Birçok aday ortaya çıkacak. Onlar seçim çalışmaları sırasında birçok projeler sunacaklar. Biz de onlara Adanalılar tarafından hazırlanmış projeleri sunmak istiyoruz. 20-30 yıl sonra bir dünya kenti olarak görmek istedikleri Adana’yı tarif eden bir doküman oluşturacağımız kitap hazırlamak istiyoruz. Bu proje ile geleceğe not düşmek istiyoruz. Belki 2020-2030 yılında Adana’da bir şey gerçekleşecek ve (Biz 2013’te proje yarışmasında belirlemiştik, bu Adana için gerçekten çok güzel olur) diyebileceğimiz bir çalışma yapmak istiyoruz. Önümüzdeki dönemde hem Adana’yı yönetmeye, hem temsil etmeye aday olacakların, bizlerin ortaya koyacağı proje demetinden yararlanacaklarını, kentimize, kendimize, insanlara yararlı olacak projeleri hayata geçireceğimizi umuyorum.”

Yarışma Jürisi

Çukurova GİAD’ın geçmiş yıllarda yönetim kurulunda da yer alan Yaşar Yiğit’in başkanlığındaki toplam 13 kişilik jüri üyeleri de, dernek yönetimi ve proje ekibi olan üyelerle çalışmalarını paylaştı. Jürinin tanıtıldığı toplantıda konuşan Yaşar Yiğit, Adana’da daha önce benzer hiçbir yarışmada görev almamış, her kesimden kişilerin yer aldığı bir jüri oluşturmak istediklerini bildirdi. Bunun Adana’nın farklı gözlerle görülmesi ve değerlendirilmesi açısından da önemli olduğunu vurgulayan Yiğit, belirli aralıklarla jüri olarak toplanıp, gelen eserleri değerlendireceklerini, bu yarışmanın Adana’nın geleceği açısından büyük önem taşıdığını söyledi. Hayalimdeki Adana Proje Yarışması’nın jürisi şu isimlerden oluştu:

“Jüri Başkanı TNT Bölge Müdürü Yaşar Yiğit, jüri üyeleri Çukurova GİAD Başkanı Ömer Faruk Sakarya, Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisadi Gelişme ve Uluslararası İktisat Anabilimdalı Başkanı Prof. Dr. Nejat Erk, ÇÜ Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Onur Erman, aynı bölümden Araştırma Görevlisi Yüksek Mimar Gülden Ayalp, Kulak İnşaat Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Tarkan Kulak, Adana Kent Konseyi Üyesi Şehir ve Bölge Plancısı Tevfik Yıldırım, Öncül/Sefa İletişim Hizmetleri’nden Mustafa Öncül, Çay Çiftlik’ten sanayici ve işadamı Dr. Ahmet İhsan Çay, Acıbadem Adana Hastanesi Direktörü Hüseyin Çelik, Tavaş Yem Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Erel, Konarı Danışmanlık’tan Kurumsal Danışman Mehmet Velioğlu, Yönetim Danışmanı Kerim Caymaz.”

Yarışma hakkında detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Etiketler

Bir yanıt yazın