Havadar Proje: Nissa O2 Residence

Merkezi Viyana'da bulunan Nissa İnşaat tarafından geliştirilen, danışmanlığını FYP Proje Geliştirme Pazarlama Satış'ın yaptığı Nissa O2 Residence Bahçeşehir'de bulunuyor.

Nissa İnşaat’ın ortaklarından Turgut Demiroğlu ve FYP Proje Geliştirme Pazarlama Satış’ın ortaklarından Füsun Yılmaz Phillipson tarafından Viyana ofisinde basın mensuplarına tanıtılan Nissa O2 Residence, 18.255 metrekarelik bir alan üzerinde yükseliyor.

Projenin en önemli özelliklerinden birisi belki de Türkiye’de ilk defa yüksek binada çift cephe teknolojisinin uygulanmış olması. Konsept projesi Avusturyalı GIG Proje tarafından yapılan çift cephe sistemi ile 32 katlı binanın her katında pencere açılabiliyor. 16.000 metrekarelik çift cephe ile doğal havalandırmanın yanı sıra, aydınlık mekanlar sağlanıyor.

Projedeki hedeflerinin yaşam standartlarını yükseltmek olduğunu söyleyen ve bu sebeple yüksek maliyetine rağmen çift cephe teknolojisini kullandıklarını belirten Demiroğlu, “Bahçeşehir standartlarının çok üzerinde bir bina yapıyoruz” diye de sözlerine devam etti. Nissa İnşaat olarak İstanbul’un iki önemli noktasında projelerinin yakında başlayacağının da sinyallerini verdi.

Mimari Projede Türk-Avusturya Ortaklığı

Tuncay Çavdar ve Walter Micheller tarafından tasarlanan binada farklı boyutlarda, 60 farklı şekilde tasarlanmış 250 daire bulunuyor.

Sayılarla Nissa 02 Residence

Toplam inşaat alanı: 75.000 m2
Sosyal kulüp: 1.200 m2
Yerleşim alanı: 18.500 m2
Peyzaj-bahçe alanı: 9.000 m2
Havuz (açık/kapalı): 533 m2
Restaurant: 1.200 m2
Lobi: 210 m2

Proje Künyesi

İşveren: Nissa İnşaat
Mimar(lar): Tuncay Çavdar, Walter Micheller
Statik Proje: İrfan Balioğlu
Mekanik Proje: Fethi Akalın
Elektrik Projesi: İsmet Defne
Yapı Denetimi: Onat Yapı Denetim
Proje Danışmanı: FYP Proje Geliştirme Pazarlama Satış
Proje Müdürü: Asaf Balioğlu
Şantiye Şefi: Deniz Kocaman

Etiketler

Bir yanıt yazın