Havada Süzülen Bir Bahçe

Karvone Design, Çin'in Guangzhou kentinde tasarladığı bir kafe için kurdeleleri andıran beyaz metal heykeller kullanarak "havada süzülen beyaz bir bahçe" yarattı.

Fotoğraflar: King Ou, Jimmy He

930 m²’lik alana sahip kafenin tavanına asılı beyaz renkli metalik ızgara formlar ile tasarlanan enstalasyon sayesinde, bir esintide zarifçe dalgalanan kurdeleleri anımsatan tematik bir hayal dünyası oluşturuldu. Degrade cam ile mekandaki hülyalı tema kuvvetlendirildi ve bir görsel illüzyon yaratılarak genişlik algısı oluşturuldu.

İç mekanın formunu en iyi şekilde ortaya çıkarabilmek için terrazzo ve metal gibi malzemeler, yumuşak ama göz alıcı bir lineer aydınlatma ile bir arada kullanıldı. Yeşil öğeler ile kafe içerisinde tazelik vurgusu yapıldı.

Ziyaretçilerin bir araya gelerek birbirleriyle etkileşime girdikleri anda insan hareketlerinin yarattığı akım ve dışarıda yer alan su öğesi, “havada süzülme” temasının tamamlayıcıları olarak ziyaretçilere ilgi çekici bir mekânsal deneyim vadediyor. Tasarımı ile ziyaretçileri çeken yapı, bulunduğu sokağa cephesi ile estetik bir katkı sunuyor.

 

 

Etiketler

Bir yanıt yazın