Haussman Tarzı Daireye Çağdaş Dokunuşlar

Toledano + architects, Paris’teki bir daireyi iki yönlü kullanılabilen, ahşap duvar kullanarak yeniledi.

Toledano + architects genç bir çiftin Paris’te tipik bir Haussman tarzı binada yer alan dairesini yeniledi. İç mekanı yeniden tasarlayan Parisli mimarlık ofisinin ana amacı, dairenin orijinal özelliklerini koruyarak, daha güçlü ve çağdaş bir yaşam alanı yaratmak olmuş.

Bu nedenle, tavan ve duvar pervazlarının yanı sıra balıksırtı parke ve kapı çerçevelerini koruyarak, girişin iki yanından başlayan iki tane dalgalı yapıda ahşap duvar tasarlanmış. Kolayca değiştirilebilen yapıda tasarlanan ahşap duvarlar kullanıcıların ihtiyacına göre dönüştürülebiliyor.

Yatak odalarının duvarları olarak kullanılan ahşap duvarlar gömme kapılar sayesinde istendiğinde uzun bir kitaplık olarak kullanılabiliyor.

Dairenin toplam yüksekliğinden daha alçak olacak şekilde tasarlanan dalgalı iki duvar, tavan pervazlarına dokunmamak için, sokak cephesinin iki yan duvarında sonlanıyor ve bu şekilde içerideki havanın doğrudan mutfağa ve uzun balkona bağlı geniş bir oturma odasına akmasını sağlıyor.

Bu yeni yapının doğal ahşap yapısı ve duvarların beyaz rengiyle kontrast oluşturmak için ana yatak odası, mutfak adası ve banyoda pirinç detaylar ile traverten ve oniks gibi değerli taşlar kullanılmış. Mekanın aydınlatılmasında da bu geleneksel – çağdaş ilişkisine atıfta bulunularak duvarları ritmik olarak aydınlatan retro tarzı neon ışıklar kullanılmış.

Etiketler

Bir yanıt yazın