Hatay, Vakıf İşhanı Binası Çevresinin Kent Meydanı Olarak Düzenlemesi İçin Yarışma Düzenlenecek

Hatay Büyükşehir Belediyesi ve Antakya Belediyesi tarafından satın alınan Vakıf İşhanı binası çevresinin ödüllü bir yarışmayla kent meydanı olması hedefleniyor.

Antakya şehir merkezinde bulunan Vakıf İşhanı’nın; Valilik, Milletvekilleri, Hatay Büyükşehir Belediyesi ve Antakya Belediyesi işbirliği ile kent meydanı olarak kazandırılması sonrası, bu alana yapılacak meydan düzenlemesinin ödüllü bir yarışma sonucu belirlenmesi ve örnek bir proje olması isteniyor.

Hatay’da, başta Sivil Toplum Örgütleri, Meslek Odaları, Yerel Basın ve vatandaşların sağduyulu kamuoyu baskısı sonrası, Vali Rahmi Doğan öncülüğünde, Hatay Büyükşehir Belediyesi ve Antakya Belediyesi tarafından satın alınan Vakıf İşhanı binasının yeri, çevresel bir düzenleme ile kent meydanı olacak.

Türkiye’de 81 il içinde, kent meydanında, 21.yüzyılda ideal bir düzenleme yapabilme fırsatı ele geçirmiş nadir bir şehir konumuna giren Antakya’da, bu alanda düzenlenmesi planlanan projenin ödüllü bir yarışmayla, alanında uzman jürilerin bulunduğu bir değerlendirme kuruluyla belirlenmesi ve örnek teşkil etmesi hedefleniyor.

Kamuoyu, kent meydanı düzenlemesinin, herkesin içine sinen ve yediden yetmişe her kesimin gurur duyacağı bir proje olmasını istiyor.

Kaynak

Etiketler

Bir yanıt yazın