Hastane Bahçesine Cami Bilirkişi Raporuna Kaldı

Gazi Üniversitesi Hastanesi'ne gelen hastaların kullandığı otoparka cami yaptırmak istendi. Konu yargıya taşındı. Şimdi bilirkişi rapor hazırlayacak.

Toplam 1100 yatak kapasiteli, her gün binlerce hastaya hizmet veren Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nin otoparkına dev bir cami kompleksi yapmak isteyen cami yaptırma derneği ve Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin Gazi Üniversitesi ve meslek odalarına karşı yürüttüğü yargı savaşı sürüyor. Atatürk Orman Çiftliği’ne ait olan ve SIT alanı statüsünde bulunan, Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne gelen hastalann araçlarını koyduğu otopark alanı, mahkemeden proje lehine karar çıkması halinde içerisinde konferans salonu ve aşevi gibi tesislerin bulunduğu dev bir cami projesine dönüştürülecek. Projenin hayata geçirilmesi halinde hasta yakınlarına hizmet veren otopark, yemekhane, öğrencilerin kullandığı internet laboratuvarı ve okuma salonu yıkılacak; bahçede bulunan yaklaşık 100 ağaçsa sökülecek. Mimarlar Odası Ankara Şubesi’nin, otoparka yapılacak caminin önünü açan Ankara Büyükşehir Belediyesi Belediye Meclisi imar planı değişikliği kararının iptali için açtığı davada ikinci arazi keşfi yapılırken, keşif boyunca Büyükşehir Belediyesi ve cami yaptırma derneği yetkilileri imar planlarıyla ilgili soruları yanıtlamak yerine camiden kaç işçiye yemek dağıtılacağını anlattılar.

Rapor Beklenecek

Büyükşehir Belediyesi yetkilileri cami projesi için, halkın bu talebini görmezden gelmelerinin mümkün olmadığını söyledi. Cami projesinin hayata geçip geçmeyeceği ile ilgili nihai karar, bilirkişi heyetinin arazi keşfine ve imar plan değişikliğine ilişkin görüşlerini içeren rapor incelendikten sonra verilecek.

Etiketler

Bir yanıt yazın