Hastane Atmosferini Renk Kullanarak Farklılaştırmak: Radiance

Adam Nathaniel Furman, Chelsea ve Westminster Hastanesi'ndeki doğum bölümünün girişine ve resepsiyon alanına seramik karo kullanarak renkli bir tasarım yaptı.

Fotoğraflar: Gareth Gardener

Hastanenin resmi yardım kuruluşu CW+, hastalar, aileleri ve çalışanları için hastane ortamını farklılaştırmak amacıyla dijital, görsel ve sahne sanatlarını tasarımla birleştiren yaratıcı projeler üretiyor.

Adam Nathaniel Furman, girişleri ve resepsiyon alanını canlandırmak için renk ve desen kullanarak, canlandırıcı bir atmosfer yaratmış ve bu tasarımlar binada dolaşan insanların yön bulmalarına yardımcı oluyor.

“Karo duvarlar, kolay temizlenebilir ve kromatik olarak derin ve zengin renklere sahip sağlam, dayanıklı porselenden yapılmıştır.”

Furman, Radiance adlı projenin “bahar sevinciyle ilişkilendirilen” doğum ve yeniden doğuş teması üzerine kurulu olduğunu belirtiyor.

Furman’ın tasarımı, güneş ışığını ve çiçek açan yaprakları çağrıştıran şekiller içeriyor. Girişleri renk ve desen patlamalarıyla çerçevelemek, büyük, boş alanda öne çıkmalarına yardımcı oluyor.

Furman, “Merkezin içindeki çeşitli bölümlerin kapıları, farklı renkli seramik ‘geçitler’ ile çerçeveli. Bu çerçeveler, yön bulmayı kolaylaştırıyor, böylece resepsiyona gelen misafirlere pembe kapılara veya mavi kapılara gitmeleri söylenebiliyor.”

Karolar, Stoke-on-Trent’te The Surface Design Studio tarafından şirketin dijital baskı teknolojisi kullanılarak üretilmiş .

Furman tarafından belirlenen renkler karoların üzerine serigrafi baskı uygulanmış ve daha sonra karmaşık mozaik efektini elde etmek için su jeti makinesi kullanılarak kesilmiş.

Adam Nathaniel Furman Konferansı

Yüksek mimar Nurgül Yardım’ın moderatörlüğünü yapacağı etkinlik 17 Haziran Perşembe günü saat 17:00’da başlayacak ve Arkitera’nın YouTube kanalından ve LinkedIn hesabından yayınlanacak.

Kayıt

Etkinliği izlemek için buradan kayıt olmanız yeterli. Etkinlik öncesinde adresler sizler ile paylaşılacaktır.

Etiketler

Bir yanıt yazın