Hassell’den SEEK Global İçin Yeni Genel Merkez Binası

Hassell Studio tarafından, Melbourne'da tasarlanan insan kaynakları danışmanlık şirketi SEEK'in yeni küresel genel merkezi açıldı.

Proje, esnek ve çok yönlü, SEEK’in kendine özgü çalışan kültürünü somutlaştırmayı amaçlıyor. Hassell’in yöneticilerinden Ingrid Bakker, “Yeni ofis binası, SEEK’in mevcut ve gelecekteki işgücünün ilgi alanlarını, karakterini ve kimliğini merkezine koyuyor. Geleneksel olmayan bir kurumsal ofis binası olan iş yeri, insanların işe gelmeyi ve sosyalleşmeyi sevdikleri bir yer olacak şekilde tasarlandı” diye ekliyor.

Bina, SEEK’in insanlara istihdam konusunda yardım etme yönteminin altını çiziyor.

“SEEK’in yeni evi, tüm çalışanlarımızın her gün işe getirdiği eğlence ve tutkuyu temsil ediyor. SEEK, çalışanlarına her zaman öncelik vermiş ve son derece bağlı bir iş gücüne ve ödüllü bir kültüre sahip. Yeni evimizi düşünürken kültürümüzü geliştirmek bir numaralı önceliğimizdi. Sonuç olarak, gerçekten heyecan verici modern bir iş yeri ortaya çıktı” diye bahsediyor SEEK Genel Müdürü Kendra Banks.

Hassell’in tasarımı, günümüzün modern depolarını taklit etmeyi amaçlıyor. Cremorne üreticilerinin endüstriyel mirası, yakındaki eski okul binalarının renklerini ve malzemelerini yansıtan Corium tuğla ile tamamlayan ikiz üçgen çatı formları ile binanın cephesi arasında yansıtılıyor.

Yedi katın üzerinde 19.000 metrekarelik bir alana sahip olan bina, batı ve güneydeki komşulara karşı dikkatli olmak için kasıtlı olarak geri çekilmiş. Kuzeydeki geri çekilme, binanın sakinleri ve yerel halk için cömert bir bahçe alanı sağlıyor.

İkiz üçgen çatı formlu binalar çatı sırtında birleşiyor ve zeminden çatıya yükselen ışıkla dolu bir atriyumla birbirine bağlanıyor. Merkezi atriyum, son derece esnek, açık plan çalışma zeminlerini heykelsi bir ahşap merdiven aracılığıyla harekete geçiriyor ve birbirine bağlıyor, aynı zamanda hem fiziksel hem de görsel olarak dikey bağlantıyı teşvik ediyor.

Daha geniş topluluk gereksinimlerine bağlı olarak bölümlere ayrılabilen zemin kat son derece çok yönlü. SEEK’in çalışma alanları, her biri bir hub/mutfak alanı içeren zemin katın üzerinde yer alıyor. Yedinci katta benzersiz bir sosyal alan, Cremorne ve ötesinin manzarasını sunuyor. Binanın iki tepe noktası arasındaki teras, ekip etkinlikleri veya müşteri etkinlikleri için tasarlanmış.

Sürdürülebilirlik perspektifinden bakıldığında tutarlı bir cephe oluşturmak için güneş panelleri çatıya pencerelerle aynı oranlarda entegre edilmiş. Dahili olarak, bina maksimum şeffaflığı, bol miktarda temiz havayı ve dışarıya bağlantı sağlarken otomatik gün ışığı kontrolü ve parlama azaltma sunuyor. Arup’a danışmanlığında tasarlanan bina, Green Star ve NABERS Energy sınıflandırmalarında 5 yıldız ve NABERS Indoor Environment sınıflandırmasında 4,5 yıldızlı derecelendirme almış.

Etiketler

Bir yanıt yazın