Hasret bitiyor! SimCity 2013’te geri dönüyor

SimCity'nin piyasaya çıkmasından neredeyse 10 yıl sonra, Maxis Emeryville ve Electronic Arts, Simcity 4'ün ardından gelecek yeni oyunun 2013'te piyasaya sürüleceğini duyurdu.

Bilgisayar oyunları tarihinde ayrı bir yere sahip olan SimCity, eski versiyonlarına kıyasla çok üstün grafiklere ve içeriklere sahip olacak. Yeni SimCity’nin en büyük özelliklerinden biri, 16 oyuncuya kadar multiplayer seçeneği sunması.

EA, çoklu oyuncu fonksiyonu sayesinde SimcCity’de rekabet ortamının oluşacağını, aynı zamanda diğer oyuncularla birlikte hareket edilebileceğini belirtti. Oyuncular bir araya gelerek uzaya roket gönderebilecek veya büyük eserler inşa edebilecek.

Ancak multiplayer fonksiyonunun oyuna kazandırdığı özellikler sadece büyük işler yapmak için kullanılmayacak. Oyuncular, bir yangın çıktığında oyuncular bir başka bölgeye itfaiye aracı gönderebilecek. Eğer hava kirliliği tehlikeli boyutlara ulaşırsa, bölgenizde yaşayan Sims’lerin sağlığı olumsuz etkilenecek.

Oyuncular, şehirlerinin mimari tasarımlarını belirleyebilecek. Şehrinizi Vegas gibi bir eğlence merkezine çevirebilecek, sıkıcı bir üniversite kasabasına dönüştürebilecek veya Mekke gibi kutsal bir yer haline getirebileceksiniz. EA, mimari tasarımın şehrinizin “karakterini” oluşturmak adına en önemli faktörlerden biri olduğunu belirtti.

KIVRIMLI YOLLAR İNŞA EDEBİLİRSİNİZ

SimCity’nin en ilginç özelliklerinden bir tanesi, oyuncuların kıvrımlı yollar döşeyebilecek olmaları. Eski versiyonlarında, SimCity oyuncuları sadece düz yollar inşa edebiliyordu.

Yeni SimCity şehirlerinde, kent halkı (Sims) sadece sokaklarda amaçsızca yüyüyen birer görüntüden ibaret olmayacak. GlassBox simülasyonuyla, Sims’lerin işten çıktıktan sonra gidecekleri bir evi, işyerleri, hatta alışveriş yaptıkları belli dükkanları olacak.

SimCity’nin internet üzerinden 59.99’dan satışa sunulması bekleniyor. Özel dijital versiyonu için 20 dolar daha fazla ödemek gerekecek.

Şehir plancılar bilgisayar başına; SimCity 5 geliyor

Çarpık yapılaşmaya taviz vermeden oynamaya başladığımız ancak sonrasında gelen elektrik ve su krizleriyle şehirlerin orta yerlerine santraller, barajlar inşaa etmemize neden olan, içimizdeki belediyecilik ruhunu ortaya çıkaran SimCity; 10 yılı bulan aranın ardından nihayet yeni oyunu SimCity 5 ile geliyor. EA ve Maxis, yaptıkları açıklamayla yeni oyunun müjdesini verdi ama hemen heyecanlanmayın, 2013′e kadar beklememiz gerekiyor.

Maxis’in GlossBox simülasyon motorunu kullanacak olan SimCity 5′in, görülmemiş derecede detaylı grafiklere ve sosyal etkileşime sahip olacağı belirtiliyor. Bir bireyin aldığı karar, arkadaş çevresinden başlayarak kurduğunuz şehrin yapısını, düzenini etkileyebiliyor. Yeni oyunda oyuncular gerçek hayatımızda da karşımıza çıkan iklim değişikliği, yenilenebilir kaynak arayışı ve doğal afetlerle karşı karşıya kalabiliyor. Bir diğer geliştirme sayesinde ise artık her bir Sim işe girip şehrin ekonomisine katkı sağlayabiliyor veya işsiz takılmayı tercih edip şehrin kaynaklarını sömürüyor. Maxis, oyunun oynanışına dair bundan fazla bir bilgi vermiyor ancak bu duyduklarımız bile bizleri heyecanlandırmaya yetti. Tekrar edelim, yapılan ortak açıklamaya göre PC’lere yönelik oyunun 2013 yılı içinde piyasada olması bekleniyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın