Has Mimarlık’tan sosyal medyada ‘Yeşil Yaşa’ hamlesi

Türkiye'de "Kanıta Dayalı Tasarım Akreditasyon ve Sertifikası" (EDAC) sahibi ilk ve tek mimarlık kuruluşu olarak dikkat çeken HAS Mimarlık, "Yeşil Yaşa-Has Mimarlık" grubu ile Sürdürülebilirlik'i sosyal medyaya açıyor.

Birçok büyük binanın mimari proje çalışmalarının yanı sıra, özellikle büro ve banka binaları gibi sayısız içmimarlık proje ve uygulamalarına imza atan, aynı zamanda Türkiye’nin ilk ve tek BREEAM Yeşil Bina lisanslı değerlendiricisi HAS Mimarlık, şimdi, Sürdürülebilir Mimarlık ile ilgili merak edilenleri ve bilinmeyenleri http://www.facebook.com/yesilyasa adresindeki “Yeşil Yaşa-Has Mimarlık” grubunda paylaşıyor.

HAS Mimarlık, günümüzün konusu Kentsel Dönüşüm’le birlikte yeşil dönüşümün de gündeme alınması için, kitlelerle iletişimi kolaylaştıran sosyal paylaşım sitesi Facebook’ta oluşturduğu “Yeşil Yaşa-Has Mimarlık” grubunda, sektörü ve tüketiciyi bilgilendiriyor.

Gelecek kuşaklara yaşanabilir bir dünya bırakmak ve bunun sürdürülebilir olmasını sağlamak amacıyla doğayla uyumlu yapılar yaratmayı hedefleyen Sürdürülebilir Mimarlık; doğaya zarar vermeyen, doğayla çatışmayan, tasarruflu, sağlıklı ve kaliteli yaşam alanları yaratmaya çalışıyor. Aynı zamanda, arazi seçiminden başlayarak yaşam döngüsü çerçevesinde değerlendirilmesiyle, sosyal ve çevresel sorumlulukla, iklim verilerine ve yöresel koşullara uygun olarak tasarlanan, kendine yeten Ekosistem’li binaların öne çıkmasına imkân sağlıyor.

Doğal çevre ile sonradan oluşturulan yapay çevre arasındaki dengeyi yeniden kurmak, insanoğlunun neden olduğu çevresel bozulmalara “dur” demek için, Sürdürülebilir Mimarlık hakkında ayrıntılı bilgi edinmek isteyenler, HAS Mimarlık’ın oluşturduğu http://www.facebook.com/yesilyasa sayfasını ziyaret edebilirler.

Etiketler

Bir yanıt yazın