Harvard Art Museums’ta Bauhaus Sergisi Açılıyor

Busch-Reisinger Müzesi'nin kapsamlı Bauhaus koleksiyonundan elde edilen 74 sanatçının yaklaşık 200 eseri, Bauhaus'un 100. yıldönümü kutlamaları nedeniyle sergilenecek.

Harvard Üniversitesi, 1930’da Amerika’da ilk Bauhaus sergisine ev sahipliği yaptı ve Walter Gropius’un 1937’de Harvard’ın mimarlık bölümüne katılmasıyla Amerika’da Bauhaus’un resmi olmayan bir merkezi oldu.

Bugün Busch-Reisinger Müzesi Almanya dışındaki en büyük Bauhaus koleksiyonuna sahip. Koleksiyon, Gropius, Anni ve Josef Albers, Herbert Bayer, Lyonel Feininger ve László Moholy-Nagy dahil olmak üzere Nazi Almanya’dan göç eden birçok eski öğretmen ve öğrencinin çabalarıyla başlatıldı.

Laura Muir’in küratörlüğünü yaptığı “Looking Forward: The Bauhaus and Harvard” isimli sergi, 8 Şubat-28 Temmuz 2019 tarihleri arasında ziyaret edilebilir. Sergide nadiren görülen öğrenci çalışmaları, ikonik tasarım nesneleri, fotoğrafçılık, tekstil, tipografi, resim ve arşiv malzemeleri yer alıyor.

Harvard Art Museums’un Bauhaus koleksiyonu ile ilgili 2016 yılından açtığı dijital arşivi ile ilgili habere buradan ulaşabilirsiniz.

Etiketler

Bir yanıt yazın