Hareketli Metal Konstrüksiyon Cephe

Berger + Parkkinen Architekten, doğa filmleriyle tanınan bir film yapım şirketi olan Terra Mater Factual Studio'nun Viyana'daki şirket merkezini genişleterek yeniden düzenledi.

Yenileme ve genişleme projesinin merkezinde, şirketin doğal dünya ile bağlantısını görsel olarak ifade ederken kurumun sürdürülebilirlik ve yenilik standartlarını karşılayan yeni bir pavyon yer alıyor.

Arsadaki mevcut bina, 1980’lerin sonlarında genişletilen ve daha sonra 2003’te bahçeye bakan bir cam köprünün eklendiği tarihi bir Art Nouveau villa.

Yeni ofis pavyonu, personelin sayıca artmasını sağlamak ve film prodüksiyonu için gerekli büyük teknik altyapıyı duvarları içinde barındıracak şekilde tasarlandı.

Mevcut binaya bağlı, yeni inşa edilmiş iki katlı pavyon, iki net yapıdan oluşuyor: masif ahşap bir bina ve metal konstrüksiyondan yapılmış bir kabuk. Her iki yapı da büyük ölçüde özerk bir şekilde işlev görürken, ikisi de temel bir ızgara modülü ve ritmiyle uyum içinde.

İçeride, ahşap yapı, bina hizmetlerinin entegrasyonunu sağlamak için bölünebilir bir mekansal yapı sunuyor. Cephedeki metal yapı, binanın çevresini örerek görsel olarak tırmanma bitkilerinin dallarını çağrıştırıyor. Binanın cephesinin yakın zamanda mevsimlere uyumlu olacak şekilde özel olarak seçilmiş bölgeye özgü bitkilerle sarmalanacağı tahmin ediliyor.

Etiketler

1 Yorum

Bir cevap yazın