Hareketli Kübik Formlar

Çin’in Guangzhou şehrinde faaliyet gösteren 9 Studio Design Group'un kendisi için tasarladığı ofis, çeşitli biçimler ve farklı şekillerde yeniden düzenlenebilen mobilyalar/mekanlar içeren, açık bir çalışma ortamı sağlıyor.

Projede kullanılan kübik birimler, küplerin yukarı, aşağı, sola ve sağa oynatılmasıyla farklı işlevlere sahip olabiliyor. Birinci kattaki mobilyaların hareketli düzeni, küçük bir konferans salonu ya da toplantı alanı oluşturmaya izin veriyor. Çelik çerçeveli şeffaf kapı, iç mekanı dış mekana bağlarken iki mekan arasında iç içe bir ilişki oluşturuyor.

Su barı, danışma bölümü ve uzun yemek masasının bulunduğu alan kıvrımlı siyah çelik paneller ile bölünmüş. İkinci kattaki çalışma masasında ahşap ve çelik bir arada kullanılmış.

Projenin birinci katı salon, ikinci katı çalışma alanı olarak oluşturulmuş. Ortadaki uzun masa toplantı odası işlevini görüyor. Mekanda bir yönetici odası bulunmuyor. Her çalışan, kendi seçtiği çalışma alanında oturabiliyor.

Dış mekan, su havuzu, mutfak ve bambu panelli yemek masası ofisin rahatlamak, dinlenmek için kullanılan alanları.

Basit malzemeler ile daha saf bir mekan elde etme çabası ve tavrı nedeniyle mekanda ahşap, çelik ve sanatsal boya kullanılmış.

Etiketler

Bir yanıt yazın