Harap Bir Ahırdan Gökyüzü Manzaralı Enstalasyona

Tasarımcı Catie Newel tarafından kurulan Alibi Studio, Michigan kırsalındaki harap bir ahırı ziyaretçilerin gökyüzünü hayranlıkla izleyebileceği bir geçit haline dönüştürmüş.

Secret Sky isimli enstalasyon ile ofis, ABD’nin Michigan eyaletindeki Port Austin köyünde ekin tarlalarının ortasında yer alan, daha önce çiftlik hayvanları ve tarım makinelerini barındırmak için kullanılan geleneksel ahıra yeniden hayat vermiş.

Temel bir yenilemeye ek olarak, Alibi Studio, ahırın bir köşesine açısal bir oyuk yerleştirerek yapıdan bir dilim kesilmiş gibi bir efekt yaratmış.

Binanın bir bölümünün kaldırılması ile ziyaretçilerin gökyüzü manzarasını izlemek için girebilecekleri üstü açık bir geçit oluşturulmuş.

Stüdyo, temel duvarları stabilize ederek ve çürüyen veya marangoz karıncaları tarafından yenen hasarlı yapı elemanlarını onararak, orijinal ahırın mümkün olduğunca çoğunu korumaya çalışmış.

Saman çatı katından gelen malzeme, yeni yapı elemanlarını güçlendirmek için korunmuş ve alanda bulunan tüm dış cephe kaplamaları yeniden kullanılmış.

Dilim oluşturmak için, yeni kereste bölümleri eklenmiş ve bir fırtınada uçmuş, bölgedeki başka bir ahırdan kurtarılan dış cephe panelleriyle kaplanmış.

Secret Sky projesi, arazide tipik olan, ancak giderek daha nadir görülen eski ahşap ahırları kurtarıp hayata döndürmeyi amaçlayan, kar amacı gütmeyen yerel bir kuruluş tarafından Michigan kırsalında devam eden bir dizi yenileme projesinin en son çalışması.

Etiketler

Bir yanıt yazın