“Hamamönü Kentsel Tasarım ve Sağlıklaştırma Projesi”ni Yerinizden Hiç Kalkmadan Gezebilirsiniz

ArkiPARC Belediye Ödülü finalistlerinden Altındağ "Hamamönü Kentsel Tasarım ve Sağlıklaştırma Projesi"ni yapılan uygulama ile 360 derece görüntülemek mümkün.

Hamamönü’nde her tür detayın, iç ve dış mekanların çekimlerinin yanı sıra, panoramik hava çekimlerinden de faydalanıldı. Hamamönü’nü oluşturan tarihi mekanlar, meydanlar, sokaklar ve konakların tümünde iç mekan, dış mekan ve detay çekimlerinin yanı sıra gerçekleştirilen hava çekimleri, siteye giren ziyaretçilerin Hamamönü’nü kuşbakışı olarak da gezmesini sağlıyor. Sitede izlenebilen her görüntü hakkında, detaylı bilgiler de kullanıcılar ile paylaşılıyor.

Tarihi mekanlar ve meydanlarda, mekanların dış görüntüleri ve meydanların genel görünümleri gece ve gündüz geçişleriyle de panoramik olarak görüntülenebiliyor. Oluşturulan görsel şölen sayesinde kullanıcılar, eşsiz bir sanal gezinti deneyimi gerçekleştirebiliyor, kendilerini adeta Hamamönü sokaklarında gezintiye çıkmış gibi hissedebiliyor.

Sanal gezinti hizmeti sayesinde, her bölgenin bulunduğu koordinatlarla eşleştirilmiş eski zaman görüntülerinin sergilenmesi ve bugünkü halinden önce nasıl bir yapıya sahip olduğunun gösterilmesinin yanı sıra, sistem, kullanıcılara görmek istedikleri yere ne kadar mesafede olduğunu da gösteriyor. Görüntülenen mekanlar arası uzaklıklar ve yön bilgilerini gerçekçi olarak sunan sistem, kullanıcılara tam bir sanal gezinti keyfi yaşatıyor.

Sanal gezinti sistemi içeriğinde bulunan sosyal ağ paylaşım özelliği sayesinde, yüz binlerce kullanıcıların sanal gezinti yapmaları, beğenmeleri ve bunu arkadaşlarıyla paylaşmaları da mümkün.

Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, modern çağın en önemli iletişim aracının internet olduğunu vurgulayarak “360 derece sanal tur, internetten de Hamamönü keyfi yaşatmayı mümkün kılıyor. Bu teknoloji sayesinde kendinizi Hamamönü’nde geziyormuş gibi hissedebilir, dahası sevdiklerinizle bu keyfi paylaşabilir, hiçbir detayı atlamadan sanal gezintinin keyfini çıkarabilirsiniz.” dedi.

Tiryaki, bu keyfi yaşamak isteyenlerin, www.altindag.bel.tr ve http://360hamamonu.altindag.bel.tr/ adreslerini ziyaret etmeleri gerektiğini de hatırlattı.

Etiketler

Bir yanıt yazın