Haluk Sur, Cushman & Wakefield’in Başkanlık Koltuğuna Oturdu

Cushman & Wakefield'ten bugün yapılan açıklamada, şirketin Türkiye'deki liderliğini daha fazla güçlendirmek için Haluk Sur'un Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine getirildiği belirtildi.

Aktif olarak görev aldığı Türk gayrimenkul piyasasında 25 yıldan fazla deneyime sahip olan Cushman & Wakefield (CW) Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Sur duyurunun ardından, Agnelli ailesi ile olan yakın dostluğu nedeniyle bu görevi kabul etmekten memnuniyet duyduğunu söyledi.

Başkan Sur, “Bu işbirliğinin amacı, Türk gayrimenkul piyasası ile ilgili uzun vadeli bir strateji için potansiyel bir sinerji oluşturmak. Yönetici Ortak olarak atanan Toğrul Gönden ve hem ortak hem de Yönetim Kurulu Üyesi olarak atanan Tuğra Gönden ile birlikte bu sinerjiyi daha da ileriye taşıma ve CW Türkiye’nin pazardaki pozisyonunu güçlendirme hedefindeyiz” dedi.

Sur, ayrıca “Agnelli Ailesi, yatırım kolu olan Exor vasıtasıyla, muazzam bir yatırım gücü temsil ediyor. CW’nin küresel stratejik planı ve Türkiye’deki iş hedefleri sayesinde yine kendi çabaları ile tüm uluslararası yatırımcılara kesinlikle fayda sağlayacaktır” şeklinde konuştu.

Cushman & Wakefield EMEA’nın CEO’su Carlo Barel di Sant’Albano da, “Sayın Haluk Sur ile yapılan işbirliği, ümit vaad eden Türkiye piyasası için verdiğimiz önemin bir göstergesi ve ayrıca Türkiye’deki konumumuzu güçlendirecek bir işbirliğidir” mesajını gönderdi. Sant’Albano yanı sıra, Haluk Sur’un oldukça yoğun bir iş planının yürütülmesi esnasında Yönetim Kurulu Başkanı ünvanı ile tüm işlemlerin denetimini gerçekleştireceği bilgisini de verdi.

Cushman & Wakefield, bu atamaların yanı sıra Didem Erendil’in de Sermaye Piyasaları Departmanı’nda Direktör olarak yeniden ekibe katıldığını duyurdu.

İtalyan Agnelli ailesine ait Avrupanın önde gelen yatırım grubu EXOR S.P.A., Cushman & Wakefield’in çoğunluk hissesini 2007’de devralmıştı.

Etiketler

Bir yanıt yazın