Halkın Koyu “Şahsa” Peşkeş

Bozcaada koylarıyla gündemde. Beylik Koyu’nun işletmesi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Çanakkale Bölge Müdürlüğü’nde görevli Zahit Ulaş’a devredildi.

Bakanlığın yeni imar planı ile son zamanlarda gündemden düşmeyen Bozcaada, bu kez de bakir koyların ve plajların işletilmesinin özel şahıslara devredilmesi ile gündemde. Çanakkale’ye bağlı Bozcaada’nın en özel koylarından Beylik Koyu ada halkının ve yerel yönetimin haberi olmadan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Çanakkale Bölge Müdürlüğü’nde görevli evrak memuru Zahit Ulaş’a verildi. Aynı zamanda adanın en ünlü plajları olan Ayazma, Sulubahçe ve Habbele’nin işletilmesi için de şu ana kadar 11 başvuru dilekçesi olduğu belirtiliyor. Son dönemde sıkça gündeme gelen İmar Yasası konusuna odaklanan Bozcaada severler koyların işletmelere açılması haberiyle sarsıldı. Bu koyların ve plajların özelliğini ve butikliğini kaybedecek olmasının baş sebebi ise Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın yerel yönetimleri yok sayan, elini kolunu bağlayan uygulaması.

Belediye Meclisi Kararı

Beylik Koyu’nun işletmeye açılmasıyla ilgili iddiaları Bozcaada Belediyesi ve Bozcaada Kaymakamlığı doğruladı.

Sorulara Yanıt Yok

Beylik Koyu’nun adada herhangi bir ilan ya da bildiri yapılmadan işletme amaçlı nasıl ihale edildiği bilinmiyor. Edinilen bilgilere göre önümüzdeki yıllarda Beylik Koyu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Çanakkale Bölge Müdürlüğü’nde görevli evrak memuru Zahit Ulaş tarafından işletilecek. Bu kişi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na yaptığı başvuru ile Beylik Koyu’nun işletmesini aldı. Fakat ,koyun hangi usule göre verildiği bilinmiyor. Zahit Ulaş, sorularımıza “Konuşmak istemiyorum” diyerek yanıt vermedi.

Etiketler

Bir yanıt yazın