Halıya İşlenen Kent Silüetleri

Hong-Konglu tasarımcı André Fu, tanınmış halı üreticisi Tai Ping için, kent silüetlerinin ve kent sahnelerinin işlendiği bir halı koleksiyonu tasarladı.

‘Skyfall III’ ve ‘Midnight Escape I’

Tasarımcının “Scenematic” adını verdiği koleksiyonda, farklı yapım tekniklerinin görülebileceği 13 parça yer alıyor.


‘Artisan Pixel II’

Fu koleksiyonla ilgili şunları söylüyor: “Koleksiyon, belirli bir kentin tek bir elementi ile ilgili değil. Aslında, geometrilere, ışığa, kentsel peyzajların -bu kent Paris de, Londra da, Tokyo da, Hong Kong da olabilir- yansımalarına gömülü olmaktan gelen; gün batımından şafağa değişik zamanlardan, hissi ve bilinçdışı sinematografik bir deneyim sunuyor. Kentsel yaşamı “flanör-vari” bir biçimde kucaklıyor. Kentlerin hafızalarını; desenlerin, dokuların ve malzemelerin kullanımı yoluyla, geçici etkiler ve imajlar ifade edecek biçimde uyandırıyor.”


Soldaki, ‘Metropolis Shades II.’ Sağdaki, ‘Nightime Streetscape II’

Koleksiyon, pastel renklerden topraksı renklere; oradan gölgeli, karamsar tonlara ve gece tonlarına geçerek, günün farklı zamanlarını taklit ediyor. Geometri formlarının ağırlıkta olduğu desenler, kentlerin soyut betimlemeleri oluyor.


Soldaki, ‘Line Dance I.’ Sağdaki, ‘Diagonal Lights I’

Tai Ping’in küresel kreatif direktörü Jean-Pierre Tortil de koleksiyonla ilgili şunları söylüyor: “Bu, şimdiye kadar üzerinde çalıştığımız en kompleks ve incelikli çağdaş koleksiyonlardan birisi. Tai Ping’i, karmaşık el dokuma tekniklerine bağlı olan köklerine götürerek mirasımıza atıfta bulunmamız harika bir şey. Her bir el yapımı süreç, sinematik özelliğe sahip kentsel hatıraların farklı şekillerde deneyimlenmesini ortaya koyuyor.”


‘Line Dance II’

Etiketler

Bir yanıt yazın