Hakuten’den Shiseido Mağazası için Farklı Bir Tasarım: Ginza Ecological Map

Japon tasarım ofisi Hakuten, ünlü kozmetik markası Shiseido için Tokyo’nun Ginza bölgesinde ekolojik çeşitlilik sunan üç boyutlu bir harita tasarladı.

Japon kozmetik markası Shiseido’nun vitrini için tasarlanan Ginza Ekolojik Haritası , Ginza’nın gizli bir hikayesi ile şehrin konumu ve tarihi izlenimini dikkatli bir şekilde ifade etmek için hayata geçirilmiş.

Tasarımda, yerel halkın semtin ekolojisi hakkındaki bilgisini artırmak amacıyla ağaç , bitki, böcek ve toprak örnekleri dahil olmak üzere ilçe genelinde bulunan doğal unsurların altı çizilmiş. Bilimsel örneklerin müzelerde sergilenmesine benzeyen tasarım ile her bir öğesi ayrı bir çerçeve içerisinde olan  72 parçadan oluşuyor.

Materyaller, Ginza’daki yerel insanlarla konuşarak edinilen bilgilere ek olarak bir dizi saha çalışması sırasında toplanmış. Öğeler toplandıktan sonra, Ginza’nın doğal dünyası ile toplum arasındaki bağlantıyı vurgulamak amacıyla yaratıcı şekillerde sergilenmiş.

Örneğin Glothistle adlı bitki, şehrin Wako saat kulesinin altından toplanmış ve sergi kapsamında onu temsil eden saat benzeri bir motifle sergilenmiş.

Yine sergi kapsamında; 1906’da dikilen ve tasarımcılara göre “şehirde modernleşme için bir dönüm noktası” olan Ginkgo ağaçlarından toplanan yaprakların üzerine Ginza’nın önemli yapılarının resimleri basılmış.

Toprak temasının bir parçası olarak, kaldırım hendeklerinden ve kızılcık, kamelya gibi çeşitli bitkilerden toplanan örnekler de dahil olmak üzere, ilçe genelindeki toprak çeşitleri sergilenmiş.

Ofise göre şehrin en popüler alışveriş bölgelerinden biri olan Ginza, pandemi nedeniyle boşaldığında halk insan-doğa ilişkisi üzerine düşünmeye başlamış. Proje, bu değişimden yola çıkarak, ilçenin doğasını geliştirmek, korumak ve  daha duyarlı bir toplum yaratma konusundaki yaklaşımı desteklemek üzere hayata geçirilmiş.

Etiketler

Bir yanıt yazın