HafenCity Universität Hamburg Uluslararası Mimari Tasarım Atölyesi

Bilgi Üniversitesi öğrencileri 2-10 Ekim tarihleri arasında Murat Tabanlıoğlu yürütücülüğünde HafenCity Universität Hamburg -HCU tarafından düzenlenen Uluslararası Mimari Tasarım Atölyesi Workshop etkinliğine katıldı.


Vaziyet Planı

HafenCity Universität Hamburg -HCU tarafından düzenlenen programda sekiz farkı ülkeden üniversitelerini temsil gruplar 9 gün boyunca Hamburg “Liman Şehri” üzerine odaklandılar. Genç tasarımcılar atölye çalışmalarında kentsel planlama, peyzaj mimarisi ve mimariyi bir arada ele aldılar. Grupların geliştirdiği önerilerin “Habour City” planlaması için esin kaynağı ve gündemdeki değişim programları için bir itici güç olması öngörülüyor.


Öneri Rekreasyon Alanı

İstanbul’u temsilen programa davet edilen Bilgi Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Yüksek Lisans öğrencisi 14 genç mimardan oluşan, yürütücülüğünü Murat Tabanlıoğlu’nun yaptığı ekibe Mimar Meral Yılmaz asistanlık etti.

Barcelona, Limerick, Sheffiel, Stockholm, Oxford, Okinawa ve Hamburg kentlerinden üniversitelerin katıldığı Workshop’ta eski liman bölgesinde öngörülen kentsel değişim programına farklı bir bakış acısı getirdikleri, kentin varolan farklı katmanlarını fiziksel ve sosyal anlamda kesiştiren tasarımlarıyla İstanbul ekibi dikkati çekti.


Öneri Kültür Merkezi

Ekibin, varolan katmanları vurgulayarak, su (Liman ve Elbe Nehri bağlantısı), yeşil (yeni masterplan çerçevesinde yer alan park ve peyzaj alanları ) eski ve yeni demiryolu gibi unsurların canlandırak zenginleştirilmesi ve özellikle kullanılmayan depoların kültür-sanat ve yaşam merkezlerine dönüşümüyle merkezi bağlantılar kurduğu projede, kentin kaybolan bağları, farklılıkları geçişken bir tavırla bir araya getirerek yeniden kurgulandı. Segmentasyon’un kent kurgusunda birbirine değmeyen bölünmeler yarattığı şehirde, daha esnek bir kent düzenlemesi ve yaşam biçimi anlayışıyla, varolan izler korunarak alanda çağdaş karma projeler tasarlandı.

İstanbul ekibine ait tasarımın ikinci seçildiği Atölye çalışmaları sonucunda İngiltere, Sheffield, School of Architecture, University of Sheffield ve İrlanda, Limerick, University of Limerick ortak birincilik elde ettiler.

http://artandcity.de/en/architektur/teilnehmer/Istanbul.php

Etkinliğe katılan Bilgi Üniversitesi öğrencilerinin isimleri şöyleydi:
Özge Açık
Elçin Alpar
Ramadan Atasayan
Selin Babayiğit
Can Demir
Esra Demirtaş
İlker İğdeli
Armağan Karabulut
Nazlı Öncel
Işık Özge Özbek
Ayışığı Satıkbuğra
Filiz Şahin
Nazlı Tümerdem
Müge Yalçın

Etiketler

Bir yanıt yazın