Habertürk yazdı Kemerburgazlı kurtuldu!

Eyüp Belediyesi, Habertürk'ün dünkü haberi üzerine İmar Yasası'nı askıdan indirdi.

Habertürk’ün dün duyurduğu Eyüp Belediyesi’nin yaptığı yeni İmar Planı nedeniyle Kemerburgazlılar’ın evlerinin bir bölümünün Hazine’nin olacağına dair haber büyük ses getirdi. Haberin ardından belediyeyi baskı altına alan vatandaşların tepkisi nedeniyle Belediye Başkanı İsmail Kavuncu, planın askıdan indirildiğini duyurdu.

Başkan Kavuncu açıklamasında “1997 yılında yapılan 3194 Sayılı Yasa’nın 18. madde uygulaması, açılan davalar nedeniyle 2009 yılında mahkemece iptal edilmiştir. Bu durumda belediyemiz tarafından yasal bir zorunluluk olarak 18. madde uygulaması yapılmış ve askıya çıkarılmıştır.

Değerli vatandaşlarımız, sizlerin kaybı bizim de kaybımızdır. Belediyemiz sizleri hiçbir şekilde mağdur etmeyecek, çözüm geliştirici çalışmalarını hızlandırarak devam ettirmektedir. Şu an itibariyle yapılması planlanan çalışmayı şöyle özetleyebilirim; Belediyemizin yaptığı çalışma ve araştırmalar sonucunda, elimizde yeni bir imkanın doğduğu görülerek, 18 uygulaması askıdan indirilmiştir” dedi.

YÜZDE 33’E ÇEKİLDİ
Başkan Kavuncu bu imkanın yeni onanan imar planlarının 18 uygulamasının içine alınmasıyla ortaya çıktığını belirterek şunları kaydetti: “Bu durumda 18 uygulanacak alan sınırı büyütülerek DOP (Düzenleme Ortaklık Payı) oranının yüzde 33’lere, KOP (Kamu Ortaklık Payı) oranının da yüzde 6’lara indirilmesi imkanı doğmuştur. Yeni onanan planlı alanlar da 18. madde sınırı içine alınarak

DOP ve KOP oranları yasaların elverdiği oranda vatandaşın mağduriyetini minimuma indirebilecek bir düzeye getirilecektir. Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren Kemerburgaz’da her zaman sevgi, saygı ilişkileri çerçevesinde, karşılıklı güven esasına dayanan bir çalışma yürütmekteyiz. Bundan sonra da iyi niyetle, vatandaşlarımızı hiçbir şekilde mağdur etmeyecek bir hizmet felsefesiyle hareket edeceğimizin bilinmesini istiyoruz.”

Etiketler

Bir yanıt yazın