Güzelyalı Sahiline Deniz Dolgusu Yapılacak

Pendik Güzelyalı sahili “Gemicilik Fuar Alanı” için doldurulacak. AKP’li Pendik Belediyesi, Pendik ve Tuzla arasındaki, Güzelyalı Sahili için 2012 yılında “Gemicilik Fuar Alanı” projesi hazırladı.

Belediyenin internet sitesindeki bilgilere göre de sahil şeridi boyunca yüzme havuzu, Marina İşletme Binası, aquapark, plaj, hangar (yat imalatı), ofis, çekek alanı, rekreasyon alanı ve seyir terasları yapılacak. Pendik Belediyesi’nin geçen ayki meclis oturumunda tartışılan teklifte, “İstanbul Anadolu yakasının sayfiye alanlarından biri olarak günümüze kadan ulaşan Güzelyalı sahil şeridinin niteliğinin korunması, kültürel ve turistik kimliğinin yanında prestij kazandırılarak daha nitelikli bir alan olarak planlanması, bölgenin Pendik ile Tuzla tersaneleri arasında kalması nedeniyle yakın çevresindeki fonksiyonlarla ilişkilerinin güçlendirilmesi” için projenin planladığı belirtildi. Belediye, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na proje için başvurduklarını o nedenle planların güncellenmesini istedi. Talep CHP’li meclis üyelerinin “ret” oyuna karşın AKP’li meclis üyelerinin oylarıyla kabul edildi.

“Deniz buraları geri alır”

İBB ve Pendik Belediyesi’nin CHP’li meclis üyesi Tarık Balyalı, kararı gazetemize değerlendirdi: “Yeni bir doğal alan katliamı daha bizi bekliyor. Plana göre yaklaşık 1 km’lik sahil şeridi marina ve fuar alanı yapılmak üzere doldurulacak. Bu marina 5 km’lik sahil içerisinde yapılan 3. marina olacak. Ancak biz amacın marina ya da fuar alanı yapmak olmadığını iyi biliyoruz. Bütün bu marina ve fuar alanlarının asıl amacının AVM yapmak olduğunu tecrübelerimize dayanarak söyleyebiliriz. Son dönemin modası denizi doldurarak AVM’ler ve marinalar yapmak ama bir depremde deniz bu verdiği yerlerin hepsini geri alacaktır. Olan yine güzelim sahillere olacaktır.”

Etiketler

Bir yanıt yazın