Güzelbahçe’nin Işığı Güneşten

İzmir Güzelbahçe Belediyesi, enerji fiyatlarındaki artış nedeniyle fatura bedellerinin yükselmesi üzerine, kamuya ait alanlarda aydınlatma için güneş enerjisinden yararlanmaya başladı.

Güneş enerjisiyle aydınlatmanın ilk uygulaması, Güzelbahçe Belediyesi Kültür Merkezi’nin çevre ve açık otopark alanlarında başlatıldı. Kültür merkezinin çevresine her biri 60 watt ampul kadar enerji sarfeden 36 adet led lamba ve güneş panelleri takıldı. Aynı panellerden kültür merkezinin içerisindeki Özgürlük ve Demokrasi Meydanı’na da yerleştirildi.

Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, “Çağımız temiz ve ucuz enerjiyi kullanma çağı. Güzelbahçemiz’de, güneş enerjisinin yanı sıra rüzgar ve dalga enerjisinden da yararlanacağız. Bu konuda çalışmalarımız devam ediyor. Güneş enerjisi ile aydınlatma projemiz bizim seçim vaatlerimiz arasında yer alıyordu. Tek tek hayata geçiriyoruz. Trafik uyarı tabelalarının bazılarında güneş enerjisinden yararlanarak aydınlatma yapıyoruz. Ayrıca kültür merkezinin çevresinde yaptığımız düzenlemeden alacağımız verimliliğe göre bundan sonra yapacağmız projelerde de güneş enerjisinden yararlanacağız. Örneğin; parklarda ve genel aydınlatmalarda güneş enerjisinden yararlanmak istiyoruz” dedi.
İnce, bu arada trafoların yetersiz kalması nedeniyle sık sık elektrik kesintilerinin yaşandığına dikkat çekti ve, “Ancak güneş enerjisi ile aydınlatmanın yapıldığı kültür merkezinin çevresinde lambalar yanıyor ve her yer ışıl ışıl” diye konuştu.

Etiketler

Bir yanıt yazın