Güzel Sanatlar’a Yakışır Bir Yılbaşı Ağacı

MSGSÜ Şehir ve Bölge Planlama Bölümü asistanları 2012'den beri hayata geçirdikleri yaratıcı yılbaşı ağacı tasarımlarına bu yıl yenisini ekliyor.

MSGSÜ Şehir ve Bölge Planlama Bölümü asistanları üç yıldır kendi yılbaşı ağaçlarını kendileri tasarlıyor. Geçtiğimiz yıllarda da yaratıcı ve keyifli tasarımların ortaya çıkmasını sağlayan ekip bu yıl ağacı bir kitaplık olarak tasarladı. Fonksiyonel bir fikir olarak ortay çıkan kitaplık, daha sonra okul içinde belirlenecek bir alanda da ortak kullanıma açılacak.

Bölüm asistanlarından İdil Akyol üretim sürecini şöyle anlatıyor:

3 yıldır kendi yılbaşı ağaçlarımızı kendimiz tasarlıyoruz. Daha önceki yıllarda daha küçük gruplar halinde hazırlıyorduk ama bu yıl özellikle bölümdeki tüm asistanlar beraber bir üretim sürecine giriştik ve yılbaşından sonra da kullanabileceğimiz bir ağaç tasarlamak istedik. Her yıl farklı malzemeler kullanmaya çalışıyoruz, bu senenin teması da ahşap olarak belirlendi. Ağacın kitaplık olarak tasarlanmasında en önemli etken akademi içerisinde tasarlanıyor oluşuydu, hep birlikte ürettik ve hep birlikte kullanmak istediğimize karar verdik. Tasarladığımız ağaç yılbaşının ardından bölümdeki ortak kullanım alanlarında seçilecek bir yere sabitlenerek, ortak kullanıma açılacak. Değiş tokuş edilecek kitap ve dergilerin burada yer alabileceğini düşündük.

Ağacın tasarım ve üretim aşamasında bölümümüzün asistanlarından Kumru Çılgın’ın ailesine, bize ahşap atölyelerini açtıkları ve her anlamda yardımcı oldukları için, okulumuzun heykel bölümüne de atölyelerinden birini bize açarak boyama aşamasında verdikleri destekler için özellikle teşekkür etmeliyiz diye düşünüyorum.

Daha önceki yıllarda tasarım süreçlerini aşağıdaki videolardan izleyebilirsiniz.

Etiketler

Bir yanıt yazın