Gürültü de Neymiş, Sono’yu Takıyorum Keyfime Bakıyorum

Özellikle büyük şehirlerin en büyük problemi gürültü. Eve gitsek de, duvarlara sığınsak da kurtulamıyoruz gürültüden. Artık bunun için üzülmeye gerek yok: çaresi bulundu, karşınızda Sono!

Fiziksel ya da mental yorgunluğun en büyük nedenlerinden biri gürültü. İş yerinde, sokakta veya evde dur durak bilmeden karşı karşıya kaldığımız bir problem. Bazen öyle ki; yanı başımızda olan inşaattan ya da trafikte korna seslerinden kurtulmak için kulak tıpası takıyor, yetmiyor müziğe sığınıyoruz. Gürültü arttıkça, biz de müziğin sesini açıyor, olabildiğince bastırmaya çalışıyoruz. Müzik bile dinleyemiyoruz.

En azından evimizde, iş yerimizde, kısaca camı kapısı olan bir mekanda; bu problemden kurtulmanın yolunu bulmuş Avusturyalı tasarımcı Rudolf Stefanich. Geliştirdiği teknolojik alet ile dışarıdaki sesleri emiyor, hatta o sesleri doğadan seslerle değiştiriyor.

Gürültüyü filtrelemek ve istenilen seslere ulaşmanın bir aracı olacak bu alet ne yazık ki henüz piyasaya sürülmedi. Beklentimiz Stefanich’in projesi için mali destek bulması yönünde.

Etiketler

Bir yanıt yazın