Gürcistan’da Bir Bal Mağazası

Tasarım ofisi Laboratory of Architecture #3, Gürcistan’ın Tiflis kentinde “Zzip” markasının ballarının satıldığı bir mağaza-kafe tasarladı.

Tasarımcılar sadece 60 metrekarelik dükkanın ortasına farklı bal türlerinin yerleştirildiği ana sergileme ünitesi olarak güneşi andıran büyük boyutlu dairesel bir yapıyı entegre etmişler.

Bal üreticisi Zzip için tasarlanan ilk kafe /mağazada tasarımcılar bu yeni markanın doğallık ve ekoloji  gibi temel değerlerini temsil eden güçlü bir ifade yaratmak istemişler. Bu değerleri en iyi şekilde yansıtmak ve ziyaretçiler üzerinde dikkate değer bir görsel etki yaratmak için ise güneşe benzeyen bu sarı dairesel şekli oluşturmuşlar.

Tasarımcılar ana duvarda, ekranlar ve açıklayıcı metinlerin yanında küçük ürünlerin de sergilendiği müze benzeri bir deneyim yaratmışlar. Gündüz vakti doğal ışığın aynalarla kaplı tavana yansıtılarak mekanın daha havadar ve aydınlık görünmesi sağlanmış.

İç mekan ve duvarlarda çoğunlukla siyah ve beyazdan oluşan nötr bir renk paleti kullanılmış. Duvarlar gibi büyük ölçekli alanlarda beyazın kullanılması bir yandan sakinleştirici bir atmosfer yaratırken diğer yandan ziyaretçilerin mekanın ortasında bulunan çarpıcı yuvarlak öğeye odaklanmaları hedeflenmiş.

Etiketler

Bir yanıt yazın