Güney Koreliler Tokyo 2020’ye Karşı

İstanbul'un da aday kentler arasında yer aldığı 2020 Yaz Olimpiyat Oyunları'nda Tokyo'nun seçilmemesi için internet ortamında başlatılan kampanyada 25 bine yakın imzaya ulaşıldı.

“South China Morning Post” gazetesinde yer alan habere göre, İstanbul, Madrid ve Tokyo’nun aday kentler arasında yer aldığı 2020 Yaz Olimpiyatları’nda, Uluslararası Olimpiyat Komitesi’nin (IOC), Uzak Doğu temsilcisini seçmemesi için mart ayında internet ortamında başlatılan ve devam eden imza kampanyasına yaklaşık 25 bin kişi katıldı.

“GoPetition” adlı internet sitesinden ulaşılan kampanyaya, farklı ülkelerden birçok kişinin destek vermesine rağmen,Japonya’da son zamanlarda ırkçı şiddete maruz kaldığı öne sürülen Güney Koreli göçmenlerin yoğun katılımı dikkati çekti. İmza kampanyasında yer alan dilekçede, “İkinci Dünya Savaşı’nın ardından 67 yıl geçti. Japon Hükümeti, bu savaş sırasında Japon İmparatorluk Kara Kuvvetleri’nin Asya’da uyguladığı büyük ve insanlık dışı zulmü hala resmi olarak kabul ederek özür dilemedi” ifadesine yer verildi.

Dilekçenin hazırlayıcısı Çin asıllı ABD’li fizikçi Don Tow, Japon ordusunun bu savaş sırasında yüzbinlerce kişiye cinsel istismar uyguladığını ve katliam yaptığını iddia ederek, Japon Hükümeti’nin savaş suçu işlediğini kabul etmesi gerektiğini savundu. İmza kampanyasına katılarak yorum yazan destekçilerin, Japonya’dan özür beklemesi de göze çarptı.

Dilekçede, Japon hükümetinin bu suçlamaları kabul etmemesi halinde, IOC’nin 2020 Yaz Olimpiyatları adaylığı için Tokyo’yu seçmemesi isteniyor.

İstanbul, Madrid ve Tokyo’nun aday kentler arasında yer aldığı 2020 Yaz Olimpiyatları’nda, üç ülkenin temsilci heyeti İsviçre’nin Lozan kentinde dün brifinge katılmıştı. Olimpiyatları düzenleyecek kent, 7 Eylül’de Buenos Aires’te açıklanacak. 

Etiketler

Bir yanıt yazın