Güney Kore’de Müşterilerini Dijital Dünyadan Uzaklaştıran Bir Kafe

None Space tarafından tasarlanan Time to B adlı kafe, Güney Kore'de Yongin Şehri'nin eteklerinde, Gwanggyo Dağı'nın yakınında yer alıyor.

Mekan hem konumu hem işleyişi itibarıyla paket servisin ve internetin olmadığı bir sistemi benimseyerek müşterilerini doğada tam bir “dinlenme” ve “rahatlama” için dijitalden bir süre uzak bırakarak, analog zamanın tadını çıkarmaya teşvik ediyor.

Mekan, atık olarak atılan binlerce tek kullanımlık bardağın geri dönüşümlü kağıt olarak kullanılmasına karşı gelerek “Yok Etmeye Hayır” sistemini hayata geçirerek sürdürülebilirlik konusunda bir mesaj veriyor.

“Zamanınızı anlamlı bir şekilde doldurmak için fazlasıyla değer sağlayacağız. Bu değer, akıllı telefonlar ve dizüstü bilgisayarlar gibi günlük şeylerin rahatlığını bıraktığımızda hayatımıza katmak istediğimiz anlamlı şeydir. Bazen uçup giden bir anı sonsuz bir an olarak bırakmak isteriz. Mekân, ‘doğa’ ve ‘birey’ zamanı arasında bir temas noktası haline gelerek tek bir mekan haline geliyor.  ‘Gerçek’ doğanın zamanını mekansal olarak yorumlayarak çeşitli sekanslar ve bakış akışı oluşturduk.”

Ofis malzeme seçiminde kullandığı tuğlayı değerli oluşu ve uzun süre kullanılabilirliği nedeniyle zaman ve dayanıklılıkla ilişkilendirerek tuğlaları içeride ve dışarıda birincil malzeme olarak kullanmış ve böylece ortaya bütüncül bir görüntü çıkarmış.

Ekip, dışarıda birleştirilen ve içeride kısmen parçalanan tuğlalarla bir boşluk yaratarak, bunun ışığın gerçek hareketini yakalamasını ve insanların zamanın değişimine göre fenomenolojik ritim duygusunu hissetmelerini sağlamış.

Etiketler

Bir yanıt yazın