Güney Kore’de Binayı Saran Dev Dalgalar

Seul'ün Times Meydanı olarak da adlandırılan Gangnam-Gu, ülkenin ilk görüntülü açık hava reklam bölgesi.

Burada, büyük binaların duvarlarına günde 18 saat elektronik bir görüntü yansıtan mega boyutlu LED ekranlar kurulu. K-pop mekanı olarak da bilinen Coex Artium, bu binaların en bilinenlerinden biri. 80 metre genişlik ve 23 metre yüksekliğinde elektronik bir görüntüye sahip olan bu büyük ekran tüm binayı sarıyor ve 1990’lardan bu yana küresel popülerlik kazanan Kore dalgası içeriklerini sergiliyor.

Bu ekran için D’strict, dalga olarak adlandırılan anamorfik bir illüzyon yarattı. Rönesansa kadar uzanan anamorfik illüzyon veya anamorfoz görme duyusuyla algılanamayan, belirli bir biçime sahip değilmiş gibi görünen çizim, fotoğraf veya nesnelerin özel bir bakış açısından algılanabilir olması anlamına geliyor.

D’strict bu prensibi, devasa ekranlara yansıtılan, cama çarpan gerçek bir dalga oluşturmak ve yoldan geçenleri, dalga onları tam anlamıyla yutmuş gibi hissettirmek için kullandı. Bu basit hareket, sanal içeriği ve dijital teknolojiyi yapılı çevremize entegre eden güçlü bir deneyimsel projeyle sonuçlandı.

Videoda, suyun gücünün camı kırıp, COVID-19 salgını nedeniyle boş olan sokaklara su basmak üzereymiş gibi olduğu görülüyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın