Güney Kore Kırsalında Bir Dizi Benzersiz Çatılı Ev

AOA Architects, Güney Kore kırsalında yükseltilmiş dairesel bir yolla birbirine bağlanan bir dizi benzersiz şekilli beton ev dizisi olan Hoji Gangneung projesini tamamladı.

Gangwon-do şehrinde yer alan proje sahibi için bir aile evi ve üç misafirhanenin yanı sıra ortak bir binadan oluşuyor.

Dört evden biri sekizgen şeklinde ve merkezi avlulu olarak tasarlanırken Yuvarlak Ev olarak adlandırılan bir diğeri ise yarı dairesel bir uca sahip olacak şekilde inşa edilmiş.

Çatı şekilleriyle birbirlerinden ayrılan kalan diğer iki konutta ise dikdörtgen kat planları kullanılmış.

Ortak bina tek eğimli bir çatıyla tasarlanırken, dikdörtgen evde ise normal bir beşik çatı kullanılmış. Uzun Ev olarak adlandırılan son evde de, beşik çatıdan ışık alınmasını sağlayan bir tavan penceresi yerleştirilmiş.

Proje tasarlanırken depolar ve kulübeler gibi kırsal yapılardan örnek alınmış ve tasarımcılar çevresine referans olabilecek bir projeyi hayata geçirmeyi amaçlamış.

Tasarımın ana konsepti ve hedefi, kırsal bir alanda hem tanıdık hem de olmayan bir şey inşa etmek olmuş.

Beş bina çimenli arazinin üzerinde yükselen beton bir halka ile birbirine bağlanmış ve bu şekilde birden fazla yola ihtiyaç duyulmasının önüne geçilmiş. Binaların tamamı dokulu betondan inşa edilmiş ve oluklu metal çatılarla örtülmüş.

Ortak binada beton yapı açıkta bırakılmış. Betonlu yürüyüş yoluna açılan bir duvarı kaplayan büyük cam kapıların konutların manzarasını sunması sağlanmış.

Evlerin iç mekanları, sıcaklık hissi katmak için ahşapla kaplanmış.

 

Etiketler

Bir yanıt yazın