“Güncel Türkiye Mimarlığı” Fotoğraf Sergisi İstanbul’da Açıldı

Sanatçı Cemal Emden’in 2010'ların Türkiye mimarlığını yansıtan fotoğraflarından oluşan ‘Güncel Türkiye Mimarlığı’ sergisi, Nurus sponsorluğunda, Galeri Işık Teşvikiye’de ziyarete açıldı.

‘Güncel Türkiye Mimarlığı’ sergisinde, her biri 2010’lu yıllarının Türkiye mimarisinin farklı niteliklerini yansıtan ve 34 mimarlık ofisince tasarlanan 35 binanın, sanatçı Cemal Emden tarafından çekilen fotoğrafları sanatseverlerle buluştu. Sergide yer alan fotoğraflar, editör Saitali Köknar tarafından özel bir kitap çalışmasına da dönüştürüldü.

Sanatçı Cemal Emden de sergi ile ilgili şunları söyledi:

“‘Güncel Türkiye Mimarlığı’ sergisi yaklaşık altı aylık bir çalışmanın ürünü. Fotoğrafları çekerken yapıların mimari değerini yansıtmaya çalıştık. Nasıl bir coğrafyada, nasıl bir kentin içinde yer aldığını, iç mekânlarının ne tür özellikleri olduğunu fotoğraf karelerine aktarmak için gayret gösterdik. Bu yapıları gençlere ve mimarlık dünyasına tanıtmak amacıyla sergimizi Mimarlık Haftası’nda açıyoruz. Nurus da hem seçki, hem kitap hem de tasarım aşamalarında son derece objektif ve profesyoneldi. Türkiye’de eşine az rastlanır şekilde tamamen akademisyen danışma kurulunun bilgi, deneyim ve bakış açısına güvendi.”

Etiketler

Bir yanıt yazın