Guangzho’da Buzlu Cam Cepheyle Çevrelenmiş Bir Pansiyon

Japon mimarlık ofisi kooo Architects, Guangzhou'nun eski şehir merkezindeki pansiyon olarak hizmet veren bir 7 katlı bir binayı yeniledi.

Yeni konukevinde misafirleri doğal ışığın içeri girmesine izin veren buzlu camlı bir cepheyle çevrelenmiş, çift kat yükseklikte bir süit karşılıyor.

Projede 7 katlı bina ikiye bölünmüş ve ilk üç kat, her biri bir odaya ev sahipliği yapan tavanda iki hacimle noktalanan üç katlı tek bir hol şeklinde düzenlenmiş. Kalan dört kat, her biri çok geniş bir kat planına sahip iki büyük oda içeren iki çift katlı alan oluşturmak için birleştirilmiş.

Her oda, üstte büyük bir yatak altta bir yaşam alanı ve banyo içerir şekilde tasarlanmış. Çatı, uzun yazlar ve ılık kışlardan oluşan Güneydoğu Çin’in cömert subtropikal havasının tadını çıkarmak üzere bir açık hava terasına dönüştürülmüş.

Projenin mimarları “Burada insanların yaşamları sadece iç mekanlarla sınırlı değil” diye açıklıyor. “Sokaklara uzanan sosyal hayat, herkesin iklim ve yeşilliklerden faydalanmasını sağlıyor. Bu nedenle görsel bir kesinti yaşamadan, bol doğal ışığın tadını çıkaracakları bir alan tasarladık,” şeklinde projeyi özetliyorlar.

Lobi, iç mekanı yumuşak gölgeler ve dağınık ışıkla kaplayan galvanizli çelikten yapılmış bir kafes duvara sahip.

Banyoların çelik duvarları ve zemin ve tavanlardaki zımparalanmış beton ile iç mekanlar, uyku alanlarını çevreleyen ahşap kaplama ile tezat oluşturacak şekilde tasarlanmış.

 

 

Etiketler

Bir cevap yazın