Ground Zero’da Su Sızıntısı Şüphesi

11 Eylül'den geriye kalan arazide yapılan yeni Dünya Ticaret Merkezi inşaatında yeraltı suyu sızıntısı ihtimali tartışılıyor.

11 Eylül’den sonra Dünya Ticaret Merkezi’nden kalan Ground Zero arazisinde süren yeni Dünya Ticaret Merkezi inşaatının zemin kotu altında kalan bölümünde su sızıntısı olduğu iddia edildi. İnşaatta çalışanların su sesi duymasıyla başlayan söylentiler hakkında yapılan tahminler sızıntının Hudson Nehri’nden olabileceği yönünde.

Sızıntının, 1960’da Dünya Ticaret Merkezi yapımı sırasında inşa edilen ve Hudson Nehri’ni bina için açılan çukurdan ayıran istinat duvarındaki olası çatlaklardan kaynaklandığı iddia ediliyor. 11 Eylül’den sonra tamir edilen duvar ilk yapıldığı zamanlar bir mühendislik başarısı olarak anılıyordu.

Konunun yetkilisi olan Liman Yönetimi sızıntı ile ilgili kendilerine herhangi bir bilgi ulaşmadığını açıkladılar. Haber kaynakları ise sızıntının, inşaat halindeki yapının geri kalan alışverişe bölümünün açılış tarihinin ertelenmesine neden olacağını öngörüyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın