Granit Cepheli Kültür Merkezi

Kanada’nın Winnipeg şehrinde bulunan Qaumajuq Sanat Merkezi, Michael Maltzan Architecture tarafından tasarlandı.

Winnipeg Sanat Galerisi’ne (WAG) ait mevcut binanın yenilenmesi ve genişletilmesi kapsamında tasarlanan kültür merkezi, Inuit sanatçıların çağdaş çalışmalarını sergilemeyi, onurlandırmayı ve şehrin kültürel mirasına önemli bir katkıda bulunmayı hedefliyor.

Yeni binanın dalgalı beyaz granit cephesi, WAG’ın mevcut binasına ferahlatıcı bir dokunuş getiriyor. Cephe, kuzeyin oyulmuş formlarını ve sanat merkezinde sergilenen sanat eserlerini çağrıştırıyor. Kıvrımlı ve hafif bir his uyandıran sağlam malzemeleriyle zemine sıkıca bağlanan yapı, cilalı beton zeminiyle ve beyaz iç mekanlarıyla sanatı ön plana koyuyor.

Proje, temiz, minimalist ve dalgalı formuyla açıklık hissi veren modern mekanları bir araya getiriyor. Sanat galerilerinin yanı sıra akademik araştırma ve eğitim mekanları, sanat stüdyoları, mağaza ve kafe gibi mekanları bünyesine dahil eden yapı, Inuit topluluğu için bir platform sağlamayı amaçlıyor.

Merkezin kalbinde özel olarak tasarlanan ve yaklaşık 14.000 parça eseri barındıran camekan, ziyaretçilerin ve caddeden geçenlerin ilgisini çeken önemli bir mimari öge haline geliyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın