Graniser’le Mimari Adımlar: Münih

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Mimarlık Bölümü 3. öğrenci ve öğretim görevlileri Graniser Seramik'in destekleriyle Münih'teydi.

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Mimarlık Bölümü 3. öğrenci ve öğretim görevlileri dönem projeleri olan “Mind and Body Center” projesi kapsamında, Graniser Seramik destekleriyle spor, meditasyon ve eğitim mekanlarının birarada olduğu yapıları incelemek amacıyla 30 Nisan – 3 Mayıs tarihlerinde Almanya’nın Münih kentindeydi.

Yapılan gezi, mimari tasarım stüdyosu için, dersin içeriğini bu tür mekânlar ve mekânları içeren yapıları ziyaret ederek desteklemek, dersin en önemli sonuç ürünlerinden biri olan tasarım projesini görsel ve kavramsal birikim açısından zenginleştiren bir adım. Öğrencilerin önemli mimarlık örnekleri ve nitelikli kentsel çevreleri tanımalarını sağlayarak eğitsel donanımlarını arttırmak amacıyla atılan bu adım, eğitime desteğini kurumsallaştırmak isteyen Graniser Seramik’in sponsorluğunda planlandı.

Öğrenciler gezi sırasında kentsel bağlam ve yapı ilişkisi, mekânsal planlama, taşıyıcı yapı tasarımı, malzeme kullanımı ve detaylandırma gibi pek çok mimari problemin çözümü konusunda bilgi toplama fırsatına yakaladılar. Gezi kapsamında çağdaş mimarlık ve mimarlık tarihi açısından yüksek önem taşıyan Allianz Arena, Münih Olympiapark, BMW Welt gibi önemli mimari yapılar ziyaret edildi.

Etiketler

Bir yanıt yazın