Grafitiye Dökülen Kelimeler, Kelimeleri Dünyaya Açan Fotoğraflar

Grafiti sanatçısı Seb Toussaint ve fotoğrafçı Spag'in oluşturduğu Outsiders Krew, dünya genelinde gecekondu mahallelerini ve mülteci kamplarını dolaşarak, orada yaşayanlara da öğreterek grafiti yapıp fotoğraflıyor.

Irak

Share the World, grafiti sanatçısı Seb Toussaint ve fotoğrafçı Spag‘in oluşturduğu Outsiders Krew‘in dünya genelinde çeşitli ülkelerde gerçekleştirdikleri büyük bir sanat projesi. Ekip, gelir düzeyi düşük olan mahallelerde bir ay boyunca çalışıyor; grafiti ve dökümantasyon yapıyor. Ülkelerin her birinde Seb Toussaint ve Spag insanlara ifade etmeyi istedikleri birer kelime soruyor. Kelime, Seb’in evlerin duvarlarına spontane olarak yaptığı duvar resimlerinin temel öğesi oluyor.


Mariscal Sucre, UPZ90, Bogota, Kolombiya

Spag ise yalnızca duvar resimlerinin fotoğraflarını çekmekle kalmıyor, aynı zamanda kelimeleri seçen insanlar için bu kelimenin ne anlama geldiğini de fotoğraflıyor. Sonuçta oluşan fotoğraf koleksiyonu toplulukların hikayesini anlatıyor.


Manila, Filipinler

Üretilen sanat eserleri, gecekondu mahallelerinde diğer sanatçıları, gazetecileri, turistleri ve sanatseverleri bir araya getirerek topluluk ile dış dünya arasında bir köprü görevi görüyor. Spag’in fotoğrafları hem sanat çalışmasını hem de mahallenin günlük yaşamını dışarıdan gelen insanlara gösteriyor.


Addis Ababa, Etiyopya

Seb ve Spag aynı zamanda, çocuklara grafiti öğretiyor ve sokaklarda ders vererek resim yapıyorlar.

Shared The World projesi şimdiye kadar Cakarta (Endonezya), Nairobi (Kenya), Katmandu (Nepal), Bogota (Kolombiya), Kahire (Mısır), Manila (Filipinler), Addis Ababa ( Etiyopya), Fransa’nın Calais kentindeki mülteci kampı “Jungle”, ve Rio de Janeiro’da (Brezilya) yapılmış.

Etiketler

Bir yanıt yazın