Grafist 15 yaşında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Grafik Tasarım Bölümü tarafından düzenlenen 'Grafist'teki sergiler devam ediyor.

İngiltere’den Patrick Thomas’ın aralarında bu çalışmanın da yer aldığı serigrafi tekniği ile ürettiği afişler Cezayir 2. katta görülebilir.

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Grafik Tasarım Bölümü tarafından 1997 yılından beri düzenlenen “Grafist: Uluslarararası İstanbul Grafik Tasarım Günleri” etkinlikler dizisi, bu yıl 15. yılını kutluyor.

2-7 Mayıs tarihleri arasında üniversitenin Fındıklı yerleşkesine bağlı mekanlarda gerçekleşen atölye çalışmaları ve seminerlere İsviçre’den Stephan Bundi, Rusya’dan Vladimir Chaika, İngiltere’den Patrick Thomas, Hollanda’dan Carolien Glazenburg-Karin van der Heiden ve Türkiye’den Gürbüz Doğan Ekşioğlu davetli tasarımcı olarak katıldı. Beyoğlu Belediyesi Sanat Galerisi’nde Stephan Bundi’nin afişleri 14 Mayıs’a dek izlendi.

MSGSÜ Osman Hamdi Bey Salonu’nda Amsterdam Stedelijk Müzesi grafik tasarım küratörü Carolien Glazenburg’un hazırladığı, müze etkinlikleri için tasarlanmış afişlerden oluşan Afişlerde Stedelijk Müzesi; Cezayir 2. katta Patrick Thomas’ın serigrafi tekniği ile ürettiği afişleri; Ark Kültür’de Vladimir Chaika’nın ”HEstory” afiş dizisi; Adasanat’ta Gürbüz Doğan Ekşioğlu’nun illüstrasyonları; İMA İstanbul Moda Akademisi’nde MSGSÜ Grafik Tasarım Bölümü Öğrenci Sergisi Babylon için Afişler; MSGSÜ Grafik Tasarım Bölümü koridorunda, Georges Perec’in ‘Uyuyan Adam’ romanından yola çıkan Koridor – Tipografik Tasarım Öğrenci Çalışmaları sergileri 22 Mayıs’a kadar yer alacak.

Etiketler

Bir yanıt yazın