Göztepe parkına cami için onay çıktı

Kadıköy Göztepe'de 7 yıl önce mahkeme kararıyla yapımı durdurulan cami projesi, Danıştay'ın bozma kararının ardından İBB Meclisi'nde oy çokluğuyla yeniden kabul edildi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısında, Kadıköy ilçesi Göztepe Mahallesi 1/5000 ölçekli nazım imar planı değişiklik teklifinin yer aldığı komisyon raporu görüşüldü.

Mevcut Göztepe Parkı’nın yakınında bulunan Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün yaklaşık 8 bin metrekarelik arazisinin 2500 metrekarelik kısmına cami yapılmasına ilişkin teklif oylamaya sunuldu.

Söz konusu teklif, CHP grubunun ret oyuna karşın, AK Partili meclis üyelerinin oylarıyla kabul edildi.

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Ergün Turan, konuya ilişkin AA muhabirine yaptığı açıklamada, Göztepe’ye cami yapılmasına ilişkin imar planı teklifinin oy çokluğuyla Meclis’ten geçtiğini söyledi.

Turan, şöyle devam etti:
“Göztepe’ye cami yapılması Danıştay tarafından da alınan kararla onaylandı. Mahkeme de bölgede caminin ihtiyaç olduğunu belirtti. Bugün de Meclis’te mahkeme kararının ardından Göztepe Parkı’nın yakınındaki Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün fidanlık deposu olarak kullanılan alanına cami yapılmasına ilişkin imar planı teklifi kabul edildi. Bölgede 2 bin 500 metrekarelik alana dini tesis yapılacaktır. Alan yaklaşık 8 bin metrekaredir. Bu bölge zaten vatandaşın park alanı değil, depo olarak kullanılan bir bölgedir. Caminin, vatandaşların fiilen kullandığı Göztepe Parkı’na yapılması söz konusu değildir. Dini tesis, belediye tarafından depo olarak kullanılan Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün yerine yapılacaktır.”

CHP Grup Başkanvekili Fahrettin Kayhan da Göztepe’ye cami yapılmasına bölgenin yeşil alan olması dolayısıyla ret oyu verdiklerini ifade ederek, “CHP olarak yeşil alanlara cami yapılmasını uygun bulmuyoruz. Daha başka bir alana cami yapılabilir. Bu nedenle yeşil alanların dini tesis olmasına ilişkin karara ret oyu verdik” diye konuştu.

Etiketler

Bir yanıt yazın