Göztepe de stat istedi

Yönetim, Bakanlar Binali Yıldırım ile Suat Kılıç'ı uyardı; '50 bin kişilik 2. stat İnciraltı'nda Göztepe için yapılmalı'

Göztepe Kulübü Yönetim Kurulu, İzmir’e yapılması düşünülen statlardan birinin İnciraltı’nda Göztepe’ye yapılması gerektiği yönünde görüş bildirdi.

Yazılı açıklama
Kulüpten yapılan yazılı açıklamada, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ile Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’ın İzmir’e 2 stat yapılması konusunu gündeme getirdiği kaydedildi. Karşıyaka İçin Örnekköy’ün seçildiği, güneyde yer ve kulübün işaret edilmediği vurgulanan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “İzmir futbolunu ulusal ve uluslararası alanda 86 yıldır en iyi şekilde temsil eden, Avrupa’da destanlar yazan muhteşem taraftara sahip Göztepe, Urla’da kendi tesisini hızla yapmak için gayretlerini sürdürürken, en az 50 bin kişilik stadı İzmir’de en çok hak eden kulüplerden biridir. Göztepe olarak, Avrupa standartlarında, çağdaş bir stadın İzmir’in güney yakasında Göztepe için planlanması ve ulaşım kolaylıkları açısından bu yerin İnciraltı olarak düşünülmesi fikrinin takipçisi olacağız.”

Twitter’dan bombardıman
Göztepeli taraftarlar, stat konusundaki taleplerini sanal ortamda giderek yayılan bir kampanya ile uyurdu. Özellikle twitter’den yapılan çağrılarda, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın 1. Bölge Milletvekili sıfatıyla konuya sahip çıkılması istendi. Sarı-kırmızılı taraftarlar mesajlarında, “Karşıyaka’ya 20 binlik stat yeter ama bizim büyüklüğümüzde bir kulübün ihtiyacı 50 bin” görüşünü savundu. Taraftarlar, Ak Parti’nin stat yaklaşımının sonuçlarının seçim sandıklarında ortaya çıkacağını iddia etti.

Etiketler

Bir yanıt yazın