Görme Engelliye “Görünen” Durak

Hacettepe Üniversitesi’nin, kent içi ulaşımda görme engellilerin hayatını kolaylaştırmak amacıyla tasarladığı "Görme engelliler için akıllı duraklar" projesi, düzen düzenlenen toplantıyla tanıtıldı.

“Görünen duraklar” adı verilen projenin tanıtım toplantısı dün Hacettepe Üniversitesi Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Toplantıda konuşan Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Murat Tuncer, herkesin potansiyel engelli adayı olduğunu belirterek, duyarlı olma çağrısında bulundu.

Klinik Eğitim ve Araştırma Genel Müdürü Kutluhan Yazıcı, “Düzenlediğimiz proje ile Ankara’da yaşayan görme engelli vatandaşların, toplu taşıma araçlarına ulaşabilmeleri ve kullanımları sırasında ortaya çıkan sorunları çözmesini planlıyoruz. Projenin pilot uygulamasına eylül ayında Ankara’da başlayacağız” dedi.

Yazıcı, projenin ilk etapta Hacettepe Üniversitesi Beytepe ve Sıhhiye yerleşkelerinde hayata geçeceğini, daha sonra kent geneline yayılacağını söyledi.

Sesli Uyarı Sistemi

“Görünen Duraklar” projesi kapsamında geliştirilen sistem sayesinde, telefonlarına yüklenen bir yazılım vasıtasıyla görme engelliler, otobüs durağının nerede olduğunu ve hangi hattaki otobüsün geleceğini sesli olarak öğrenebilecek.

Etiketler

Bir yanıt yazın