Google’ın Kaliforniya Genel Merkez Binası Robotlarla İnşa Edilecek

Bjarke Ingels ve Thomas Heatherwick Google'ın Kaliforniya'daki genel merkez binası için hazırladıkları genişletme projesini tanıttı.

Google’ın, genişletme projesi Bjarke Ingels ve Thomas Heatherwick tarafından yapılan Kaliforniya genel merkez binası robot teknolojisiyle geleneksel vinçleri birleştiren “crabot” isimli makinelerle inşa edilecek.

Mountain View’daki genel merkez binasına 300.000 metrekare yeni alan ekleyen Google, alışılmışın dışında bir proje ile öne çıkıyor. Bjarke Ingels ve Thomas Heatherwick tarafından hazırlanan projede, transparan bir örtü içinde birbirine yürüme ve bisiklet yolarıyla bağlantılı binalar öneriliyor. Projede, Google’ın yeni projeler üretebilmesi için yeterince esnek bir mekan oluşturulması amaçlanmış.

Projenin inşaatı aşamasında ise “crabot” isimli makineler devreye girecek. Makineler, mimarların hafif ve taşınabilir bir yapı için önceden hazırlanmış parçaların yükseltilmesi ve taşınması süreçlerinde kullanılacak.

Google’ın değişikliklerine karşın ofislerin de tekrar düzenlenebilmesi için esnek, taşınabilir yapılar kurgulamak istediklerini belirten tasarımcılar, projede mevcut yolları ve park alanlarını da yok ederek yerine yeşil alan oluşturmayı öneriyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın