Google’ın Ev Otomasyonuna olan İlgisi Nasıl Açıklanabilir?

İpod'un mucidi Tony Fadell'in kurduğu ev otomasyon sistemi cihazı üreticisi Nest Labs'i, sene başında Google satın alacağını açıklamıştı. Peki Nest nedir ve Google'ın Nest'e olan ilgisi nasıl açıklanabilir?

Nest, ilk ürünleri programlanabilen termostatlar ve duman dedektörleriyken, halihazırda yeni sistemlerle koordinasyonuna devam ediyor. İşte Nest’in birlikte çalıştığı teknolojilerden bazıları:

Dropcam

Duman dedektörünüz devreye girerse evinizde neler olup bittiğini Dropcam’la takip edebiliyorsunuz, böylece geriye dönüp neyin yanlış gittiğini görebiliyorsunuz.

Nest Protect

Nest Protect, eğer evinizde duman ya da karbonmonoksit belirlerse, kırmızı ampüllerin yanmasını sağlayarak, sorunun nereden kaynaklandığını bilmenizi sağlıyor.

Nest Thermostat

Nest, sizin hangi sıcaklıkta rahat ettiğinizi öğreniyor ve siz uyanmadan evi o sıcaklığa getirmek için ısınmasını ya da soğumasını sağlıyor.

Ayrıca Nest Thermostat sizin ev dışında olduğunuzu anlayarak, çamaşır makinesindeki kıyafetlerinizi yenileme moduna alıp, yeni ve kırışıksız kalmasına yardım ediyor.

Nest Google

Nest’in sonbahar’da uygulamaya koyulacak olan son projesi Google ile birlikte çalışacak. Böylece “Google sıcaklığı 25 dereceye ayarla” diyerek, evinize dışarıdan komut verebileceksiniz.

Basit komutlarla yönetim Nest ile mümkün “Eğer buysa o zaman şunu yap” şeklinde kendi komutlarınızı oluşturabiliyorsunuz. Örneğin: “Eğer Nest Protect duman algılarsa, komşularıma haber versin”

MarketsandMarkets isimli piyasa araştırma firmasına göre ev otomasyonu piyasasının değeri 2018’e gelindiğinde 48 Milyor Doları bulacak. Google’ın Nest’e olan ilgisinin açıklaması firmanın ürünlerinin öne çıkan değerleri bilgisayar ve iletişim teknolojisiyle ortaklaşa çalışması olabilir.

Nest hakkında daha fazla bilgi almak için firmanın internet sitesini inceleyebilirsiniz.

Etiketler

Bir yanıt yazın