Google, Helmut Jahn’ın Şikago’daki İkonik Yapısı Thompson Merkezi’ne Taşınacak

Google, büyük yenileme çalışmalarının ardından 2026 yılına kadar postmodernist simge bina Thompson Center’a taşınmayı planladığını duyurdu.

 

Bir süredir yıkım tehdidi altında olan Thompson Center binası Google’ın esnek hibrit işgücü ihtiyacını karşılamak ve teknoloji devinin Şikago’daki 1.800 çalışanına ev sahipliği yapmak için JRTC Holdings LLC tarafından yenilenecek.

1985 yılında Helmut Jahn tarafından Chicago’nun merkezinde tasarlanan ve ilk olarak Illinois Kent Merkezi olarak açılan Thompson Center, 1977-91 yılları arasında görev yapan eski İlinois Valisi James “Big Jim” Thompson anısına 1993 yılında James R. Thompson Merkezi olarak yeniden adlandırılmadan önce postmodernizmin simgesi olarak görülen bir yapıydı.

Google yaptığı açıklamada, gelecekteki yenileme çalışmaları üzerine Şikogo’daki ikonik binayı satın almayı planladığını ve binanın maliyetinin 105 milyon dolar olduğunu duyurdu. Binanın yenileme çalışmalarını da Helmut Jahn’ın kurucusu olduğu mimarlık ofisi Murphy/Jahn Architects üstlenecek.

Ofis binanın mevcut formunu koruyarak sadece cephe ve çekirdeğini güncelleyecek. Thompson 2.0 tasarımı, açık hava teraslarının yanı sıra, bina sakinleri için bir eğlence ve yemek alanı olarak kullanılacak olan atriyumu içerecek. Atriyuma zemin seviyesinden erişim sağlanabilecek.

Thompson Center, Şikago’nun Güney, Batı ve Kuzey yakalarını kolayca birbirine bağlayan altı L tren hattının birleştiği şehirdeki tek bina olarak çalışanlara benzersiz toplu taşıma erişimi sağlayacak.

Yenilendikten sonra A sınıfı çevre dostu bir ofis binasına dönüştürülecek olan yapı, 2026’dan itibaren Google’a ev sahipliği yapacak.

Etiketler

Bir yanıt yazın