Google Glass Çeşitlendi!

Google, geçtiğimiz günlerde "Google Glass" olarak anılan gözlüğün farklı tasarımlarını tanıttı! Teknoloji fanatikleri beklemede!

Ses ya da vücut hareketleriyle komut alan akıllı gözlük Google Glass’ın birbirinden farklı çerçeve çeşitleri tanıtıldı. Küçük bir kesim tarafından araştırmacı sıfatıyla denenmekte olan bu gözlük en yakın ihtimalle 2014 sonunda Amerika Birleşik Devletleri’nde satışa çıkacak. İngiltere, Avrupa ve ardından Türkiye’ye ne zaman geleceği belli değil.

Ama bunun bir önemi de yok. Dijital çağda, yeni teknolojik ürünlerin kendi ülkemize gelmesini beklemiyor, neredeyse gidip alıp geliyoruz adeta. Bu nedenle gelişmeleri takip etmek şart!

Öncelikle, rahat kullanılması, herkesin kendi tarzını yaratabilmesi için teknolojik aparatla çerçeve birbirinden ayrıldı. Böylelikle tek bir aparatla birden fazla çerçeveye sahip olunabilir. Çerçeveler titanyumdan, renk seçenekleri de mevcut tabi. 4 farklı model olarak işte karşınızda:

Yazın ne yapacağım derseniz, güneş gözlüğünüz de hazır:

Asıl pahalı olan kısım dijital parça tabi, bahsi geçen rakamlar 1500 £ civarı. Çerçeveden ayrılması isabet olmuş denebilir.

Google Glass’ın tasarımcılarından Isabelle Olsson daha tasarım işinin başında olduklarını vurguluyor, görünen de o zaten. Bu dijital aletin teknolojik maharetleri inanılmaz ama aynı zamanda tasarımı da öyle olmalı!

Şu anda 10.000 araştırmacı bu gözlüğü kullanıyor, deniyor ve deneyimlerini burada paylaşıyor, isteklerini Google’a iletiyor. Siz de web sitesindeki formu doldurarak başvurabilirsiniz, çıkar mı derseniz bilinmez!

Etiketler

Bir yanıt yazın