Göl Kıyısında Bir Ev

1+1>2 Architects tarafından göle bakan bir yamaç üzerinde tasarlanan tek katlı konut, Hanoi kentinin batı bölgesinde yer alan yerleşim bölgesi Jackfruit Village'ın bir parçası.

Hoang Thuc Hao tarafından yürütülen 1+1>2 Architects, “Annenin Evi” adı verilen projeyi, Vietnam için potansiyel bir “modern kırsal konut” modeli olarak ele aldı. Doğal öğeler ile çevrili yapı, pastoral peyzaja uyum gösterecek şekilde tasarlandı.

Göle inen bir yamaç üzerinde yer alan konut, parselin kot farkı ile uyumlu planlandı. Duvarlarda kullanılan kerpiç tuğlalar doğrudan çalışma alanından elde edildi ve sazdan yapılma U şeklindeki çatı ile korunaklı bir iç avlu oluşturuldu.

İç mekanda, evin her bir alanı, farklı mekânsal deneyimler sunmak üzere tasarlandı. Göle bakan ve hava sirkülasyonunun sağlandığı odalar ile birlikte evin tüm alanları, güneşe karşı korunaklı, kıvrımlı bir koridorla birbirine bağlandı.

İki yatak odasına sahip olan konutun tüm alanları, insanların doğa ile bir arada yaşayabilecekleri konforlu bir ortam sağlamak üzere kurgulandı.

Etiketler

Bir yanıt yazın