Gökyüzünü İç Mekana Taşıyan Konut: Madrid Apartment

Renk kullanımıyla dikkat çeken Madrid Apartment, Martin Pelaez tarafından tasarlandı ve İspanya’da yer alıyor.

Fotoğraflar: Alberto Amores

Gökyüzünde bir sığınak izlenimi veren Martin Pelaez imzalı bu konut, Madrid’in popüler bir meydanı olan Plaza Mayor’ın kalabalığından bir kaçış noktası olarak tasarlandı. Mimar, manzarayı çerçeve içerisine alan beş adet pencere aracılığıyla gün doğumu ve gün batımında ortaya çıkan renkler ve şekillerden ilham aldı.

Projede müşterinin istediği ise neşeli ve arkadaş canlısı “mutlu bir mekan” elde etmekti. Rengarenk ve son teknoloji ile donatılmış bir mekan talep edildi.

“Bu verilerden yola çıkarak renk, geometri, mekan hissi ve teknoloji üzerine çalıştık.” diye açıkladı Martin Pelaez. Orijinal ahşap sütunlar ve kirişler gibi ana yapı elemanları korunarak iç mekanda, 1882’ye kadar uzanan tarih vurgulandı.

Martin Pelaez ve ekibi, gri zeminler ve beyaz duvarlardan oluşan nötr fona; mobilyalar, depolama alanları ve çeşitli yüzeyler aracılığıyla gün batımının mavi, turuncu ve mor tonlarında renkler ekledi. Dolaplar ve mutfak kaplamalarında, tipik bir Madrid gününe ait gök mavisi kullanıldı. Banyo ise dışarıdaki rengi bir parıltı gibi saçan koyu turuncu ile donatıldı.

Yemek masasında, bulut formlarından ilham alan kavisli çizgiler kullanılarak, ahşap sütunun çevresinde havada yüzüyormuş izlenimi yaratıldı. Bu proje için özel olarak tasarlanan bu masa, kontrplak levha ve şeffaf metakrilattan yapılmış boru şeklinde ayaklardan üretildi. “Tasarladığımız ‘gökyüzünde’ güneşi arkaplana atamazdık. Bu yüzden özel tasarım paneller ile geometrisini ve renk tonlarını yeniden oluşturduk.” diye açıkladı Martin Pelaez.

Dairenin fonksiyonları, Google Home ile entegre edildi. Cep telefonu üzerinden yönetilen sistem sayesinde kullanıcının; hava durumunu kontrol edebilmesi, haber dinleyebilmesi ve sadece konuşarak evin tüm sistemlerini kontrol edebilmesi sağlandı.

Aynalar da projenin önemli unsurlarından biri olarak kurgulandı. Büyük boyutlarda aynalar aracılığıyla yansımalar ve yeni manzaralar oluşturmak için iç mekan pencereleri yaratıldı. Aynı zamanda ışık ve renk etkisi güçlendirildi. Böylece Madrid’in merkezindeki bu konutta, gökyüzü somut olarak yeniden yorumlandı.

Etiketler

Bir yanıt yazın